Hlavní obsah

Podkonický: Tým měl na víc, měli jsme nejlepší mužstvo za poslední roky

Jan ŠkvorSport.cz

Obrovské zklamání zavládlo po semifinálovém vyřazení v libereckém táboře. Tým Dušana Gregora byl blízko k historickému postupu do finále, v sedmém utkání ale na ledě Slavie těsně prohrál a sezóna pro něj končí. Severočeši se až do posledních vteřin hnali za vyrovnáním, druhý gól se jim ale i přes drtivý tlak vstřelit nepodařilo. „Tento tým měl na víc, měl být ve finále,“ dobře věděl útočník Severočechů Andrej Podkonický.

Článek

Liberečtí hokejisté byli po rozhodujícím duelu hodně skleslí, jen těžko hledali slova. Série se Slavií byla vzácně vyrovnaná, o postupu rozhodovaly maličkosti. „Je to velké zklamání, byli jsme krok od finále,“ uvědomoval si Podkonický. Ani jeden z týmů nedokázal vyhrát na ledě soupeře, což se nakonec ukázalo jako osudné. „Když vyhrajete všechny domácí zápasy, vyhrajete titul,“ mrzelo Podkonického, že si Tygři po základní části nedokázali vybojovat lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje.

Finálové boje se tak Severočechů znovu týkat nebudou, tuto sezónu to ale Podkonického bolí o hodně více než v předchozích letech. „Tenhle tým měl na víc, měl být ve finále. Měli jsme nejlepší mužstvo za poslední roky,“ litoval prohrané série se Slavií. Trudné pocity jsou navíc podle devětadvacetiletého útočníka o to nepříjemnější, že Slavia Tygry herně nepřehrála. „Myslím, že jsem byli lepší. Slavia postoupila se štěstím, přehrála nás jen v jednom zápase.“

Rozhodující semifinále Slavia - Liberec na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Liberec
REFERÁT:Slavia slaví postup do finále
SVOBODA:Vítězství bych chtěl věnovat bráchovi
PODKONICKÝ:Měli jsme nejlepší tým za poslední roky

Přesto Liberec do rozhodujícího sedmého duelu nevstoupil dobře, Pražané jej v první třetině jednoznačně přehrávali. „Začali jsme špatně, klidně jsme mohli prohrávat 0:4. Pincák (Marek Pinc) nás držel celý zápas,“ pochválil Podkonický výkon brankáře. V posledních minutách se Tygři za stavu 1:2 nadechovali k mohutnému náporu, ten ale přerušila častá vyloučení. „Nemohli jsme se k němu dostat. I tak jsme ale měli v závěrečných vteřinách obrovskou smůlu. „Byla prázdná branka a ono se to úplně nesmyslně odrazí do rohu,“ připomíná Podkonický tlak z konce utkání.

Když měl slovenský útočník najít klíčový moment série, který rozhodl o vyřazení Bílých Tygrů, vrátil se k úvodním dvěma zápasům na ledě Slavie, které Severočeši nezvládli. „Neměli jsme to štěstí, abychom vyhráli.“ Hned vzápětí ale znovu rozvířil téma, které provázelo celé semifinále. Rozhodčí. S většinou zápasů byl s výkony mužů v pruhovaném spokojený, v druhém zápase ale nikoliv.

„Tam nás hodně poškodili. To rozhodlo, Slavii to strašně pomohlo,“ zlobil se Podkonický. Své výtky hned vzápětí rozvinul. „V tom zápase čároví dvakrát ukazovali, že je tam faul. Hlavní na to ale jen řekli: „Klid, klid, klid“. To už pak nepochopím. Jsou od toho čtyři,“ krotil hlavou devětadvacetiletý forvard, který neopomněl vyzdvihnout liberecké fanoušky. „Musíme jim poděkovat a omluvit se, že jsme to nedotáhli do konce.“

Reklama