Hlavní obsah

Růžička: Jsem hrozně rád, že jsem si vymyslel malé hřiště

PRAHA

Postup do finále by si zajisté zasloužily oba týmy. Semifinále mezi Slavií a Libercem musel rozhodnout až sedmý duel, ve kterém Pražané s vypětím všech sil uhájili jednobrankové vítězství. Po skončení série se trenéři shodli, že diváci viděli mimořádně vyrovnaný hokej. „Teď mám ale ze sezóny velmi smíšené pocity. Postup byl tak blízko...,“ mrzelo kouče Severočechů Dušana Gregora.

Článek

Podle něj o postupu Slavie rozhodly detaily a štěstí. „Po celou sérii jsme viděli vynikající hokej. Určitě jsme nebyli horším týmem,“ myslí si Gregor, který neopomněl vyzdvihnout kvality svého mužstva. „Nemáme se za co stydět. Mužstvo má budoucnost, skládám mu velké uznání,“ prohlásil kouč, který před čtyřmi lety dovedl Trenčín k mistrovskému titulu ve slovenské lize.

V podobném duchu hovořil i jeho protějšek Vladimír Růžička, podle něhož se hlavně poslední zápasy hrály na krev. „Jsem na hráče pyšný. Lezli po čtyřech, což ukázali i v posledních vteřinách sedmého zápasu.“ Velkou radost pak měl z výkonů hráče, kterému před startem vyřazovacích bojů mnozí nevěřili. Brankář Adam Svoboda přitom celou sérii zvládl na výbornou. „Jsem rád, že dokázal, že je parádní brankář,“ pochválil třicetiletého gólmana Růžička.

Po skončení série bylo Dušanu Gregorovi velice líto pátého zápasu, který Tygři v pražské O2 aréně prohráli 1:5. „To utkání jsme nezvládli.“ V posledním duelu pak jeho tým ještě tři a půl minuty před koncem prohrával o dvě branky, pak ovšem Podkonický snížil, v závěrečných vteřinách pak mohli Severočeši při drtivém tlaku srovnat. „Tam jsme předvedli neskutečné úsilí, gól visel na vlásku,“ posteskl si, že Tygři nakonec zápas do prodloužení dotáhnout nedokázali.

Růžička: Rozhodčí to tady vůbec nemají lehké

Semifinálová bitva byla plná emocí, mediálních přestřelek a stížností na rozhodčí. Po jejím skončení se ale oba trenéři shodli, že k vidění nebyly likvidační zákroky nebo unfair momenty. „Emoce k hokeji patří, nepřekročilo to ale rámec fair-play,“ těšilo Gregora. Jeho slova potvrdil i Růžička. „Přestřelky v médiích jsou zajímavé i pro diváky. Hokej se hraje pro ně. Kdyby nechodili, nikoho to bavit nebude.“

V obou semifinálových sériích se z vítězství zatím pokaždé radoval domácí tým. I zásluhou toho je Slavia ve finále. Čtyřiačtyřicetiletý kouč Pražanů se v této souvislosti pochválil. „Dneska jsem hrozně rád, že jsem si vymyslel malé hřiště. Je vidět, že nám sedí. Je pro nás výhodou.“ Na ledě je vidět mnohem více osobních soubojů, narozdíl od jiných kluzišť mají hráči na všechno méně času. „Konkrétně pro rozhodčí to tady není vůbec lehký. Je tu tolik kontaktů, že není ani půl metru volného ledu,“ zastal se Růžička mužů v pruhovaném.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice