Hlavní obsah

Rozhodčí? Ty fakt nemá cenu komentovat, kroutí hlavou Pletka

Jan ŠkvorSport.cz

Do konce základní hrací doby rozhodujícího utkání chybí jen pár sekund, Liberečtí se v zoufalém náporu pokoušejí srovnat na 2:2 a vynutit si tak prodloužení. Mají k tomu skutečně blízko, puk poskakuje na brankové čáře, Pletka ani Nedorost ho ale za Svobodova záda zamést nedokáží. Slávisté začínají slavit postup do finále, Severočeši zdrceně padají k ledu. „Je to zklamání, prohrát v sedmém zápase 1:2 ale určitě není ostuda,“ říká Václav Nedorost.

Článek

Právě Nedorost byl v závěru zápasu u všeho podstatného. V 58. minutě byl za faul poslán na trestnou lavici, na led pak naskočil šestnáct vteřin před koncem a asistoval u obrovského závaru před brankou Slavie. „Těsně přede mnou někdo puk upálil pryč. Kdybych možná skočil rybičku, nebo do toho šel důrazněji, dal bych gól. Takhle jsem i kvůli tomu vyloučení, které vzalo mužstvu možnost hrát power-play dříve, záporný hrdina celého zápasu,“ sypal si popel na hlavu šestadvacetiletý útočník. „Člověka mrzí, že za takovouhle krávovinu, kterou udělal v místě, kde vůbec nebyl puk, oslabí mužstvo,“ dodal.

Za celou sérii se ani jednomu z týmů nepodařilo vyhrát na soupeřově půdě. Slavia si tak zahraje finále i proto, že v dostizích v základní části uhájila před Libercem druhé místo. „Domácí prostředí rozhodlo. Slavia na svém ledě hraje jednoduchý hokej, jiný se tu ani hrát nedá,“ potvrdil forvard Severočechů Václav Pletka. Jeho spoluhráč Nedorost pak litoval prvních dvou utkání, které Liberec ztratil v samostatných nájezdech respektive v prodloužení. „Tady jsme byli výhře velmi blízko. Věřím, že kdybychom uhráli druhý zápas, doma bychom neprohráli ani jednou a postoupili bychom,“ spekuloval Nedorost.

Mnohokrát omílaným tématem byli ve vypjatých bitvách rozhodčí. Oba kluby podávaly na výkon arbitrů oficiální protesty, pozadu se svými prohlášeními nezůstávali ani samotní hráči. Pletka například po druhém zápase na Slavii prohlásil, že by někdo nepřežil, kdyby po Spartě vypadl i další pražský tým. Ani po posledním semifinálovém utkání ve svých výrocích nepolevil. „Rozhodčí? Ty nemá cenu komentovat. Každý viděl, že když jsme se zvedli, někdo nás zase vrátil zpátky. To fakt nemá cenu komentovat,“ zopakoval muž, který si v sedmi duelech se Slavií připsal pět kanadských bodů.

Když Pletka po skončení semifinále odpovídal na dotazy Sport.cz, procházel kolem jeho spoluhráč Pavel Kašpařík. I jemu se počínání rozhodčích vůbec nezamlouvalo. „Hlavně tam už konečně napište, proč jsme vypadli,“ houkl nakvašeně. „Ve druhém zápase jsme se sekali do zad a nikoho nevyloučili. Teď jsem za pošťuchování u střídaček šel ven. Člověk neví, na čem je,“ přidal se Nedorost.

Hráči pochválili své fanoušky

Severočeši přiznávali, že postup chtěli vybojovat i pro své fanoušky. Těch v pondělí večer dorazilo podpořit svůj tým třináct autobusů, další pak cestovali po vlastní ose. Na náměstí v Liberci, kde klub nechal nainstalovat velkoplošnou obrazovku, sledovaly duel podle tiskového mluvčího klubu Jana Rachoty další tři tisícovky příznivců. „Lidi byli výborní. Celou sezónu jsme hráli takový hokej, že jsme je naučili chodit. Musím jen smeknout, kolik jich tady v pondělí bylo. Vytvořili neskutečnou atmosféru, byli úžasní,“ liboval si Nedorost.

Pro Tygry tak sezóna i přes výborné výkony končí. „Teď bezprostředně po zápase je zklamání nejhorší. Další dny už to bude lepší. Pak musíme myslet na další sezónu,“ hledá novou motivaci Nedorost. V úterý mají Tygři volno, v kabině se sejdou až ve středu dopoledne. „Uvidíme, co nám řekne trenér a vedení,“ řekl Pletka. „Slavii můžu akorát poblahopřát, ať se jí v další sérii daří,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice