Hlavní obsah

Musíme zvednout hlavy a jít dál, mírnil zklamání kouč Budějovic

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Českých Budějovic si dlouho nepřipouštěli, že by mohli letos skončit už před branami finále. Vítěz základní části byl velkým favoritem na titul, jenže nezvládl sedmý zápas semifinále s Karlovými Vary a po prohraném utkání zaplavilo Budvar Arenu všeobecné zklamání. Takové, že nikdo z hráčů nebyl ochoten po zápase vyjít před novináře, nakonec se odhodlal alespoň Jiří Šimánek.

Článek

„Štěstí nebylo na naší straně. Když už se nám podařila nějaká střela, tak to byla tyčka nebo to šlo vedle...  Z tlaku na začátku zápasu jsme neskórovali a pak už je dotahovali výsledek. Na góly jsme se hrozně nadřeli, vždycky jsme dali tak jeden nebo dva, to tentokrát nestačilo,“ pomalu ze sebe soukal budějovický útočník. „Zklamání je to o to větší, že na nás bylo velké očekávání, že postoupíme dál,“ dodal Šimánek.

ČP PLAY-OFF O2 EXTRALIGA NA SPORT.CZ
Budějovice vs. Vary, konečný stav série 3:4
REFERÁTVary šokovaly favorita a jsou ve finále
ON-LINEČeské budějovice - Karlovy Vary
RADOST ENERGIEJsme ve finále a není to apríl
ZKLAMÁNÍ JIHOČECHŮMusíme zvednout hlavy a jít dál

Trenér Josef Jandač narozdíl od jednotlivých zápasů série předstoupil před média ještě před oficiální tiskovou konferencí a trpělivě odpovídal na otázky. „Hrozně jsme se trápili s koncovkou a nadřeli se na góly. V útoku nám chyběla lehkost. Možná nás až moc svázala role favorita,“ zamyslel se nad vyřazením a přiznal, že někteří hráči nastupovali v zápasech i se zraněními.

Jandač počítal s tím, že tým půjde dál

Po utkání měl ke zlomeným svěřencům krátký proslov.  „Bylo to jen krátce pár slov, když je zklamání tak veliké, tak jakákoli slova nepadají na úrodnou půdu. Řekl jsem jen to, že čas je nejlepší lékař a jednou se uvidíme a řekneme si, že to nebyla tak špatná sezóna. V základní části jsme předváděli dobré výkony a hezký hokej a skončili jsme nakonec třetí. Pro každého je to zkušenost do budoucna,“ vykládal.

„Musíme si sednout a udělat nějaký důstojný závěr sezóny. Samozřejmě je v týmu obrovské zklamání, ale musíme zvednout hlavy a jít dál. A nastartovat se na novou sezónu,“ pokračoval Jandač, jemuž v klubu končí smlouva. Zatím bylo předčasné řešit její případné prodloužení. „Je bezprostředně po utkání a já počítal, že půjdeme dál. S myšlenkou ohledně prodlužování kontraktu jsem se zatím nezabýval,“ dodal.

Reklama

Související témata: