Hlavní obsah

Brankář Mensator se uklidňoval pohledem na diváky

Brankářskou hvězdou číslo jedna měl být v semifinálové sérii coby slavné jméno především budějovický Roman Turek, jenže ho zastínil mladíček v dresu soupeře. Gólman Karlových Varů Lukáš Mensator přiváděl domácí střelce k zoufalství a byl hlavním hrdinou sedmého zápasu série. "Asi budeme muset ve Varech přistavět další tribunu," tvrdil po zápase v reakci na velký zájem fanoušků o finále.

Článek
Fotogalerie

S Romanem Turkem to byl pro vás trochu souboj brankářských generací. Jak příjemné je z takového souboje vyjít jako vítěz?

Určitě je to suprový pocit, ale už jsem mockrát říkal, že je to kolektivní sport. Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů a velký dík patří všem spoluhráčům. Posledních deset vteřin jsem puk ani pořádně neviděl, jen jsem pozoroval, jak kluci neúnavně padají do střel a nic ke mně nepustili.

Sedmý zápas musel být hodně psychicky náročný, připouštěli jste si to?

Ten tlak byl spíš na budějovické straně, oni byli favorité a museli. My jsme to přijeli zkusit, tak jak jsme říkali už od začátku čtvrtfinále. Vyšlo to, tak proč to nezkusit i ve finále.

SEMIFINÁLE Č. BUDĚJOVICE - KARLOVY VARY NA SPORT.CZ
VII. zápas: 1:2, konečný stav série 3:4
REFERÁTVary šokovaly favorita a jsou ve finále
ON-LINEČeské budějovice - Karlovy Vary
RADOSTJsme ve finále a není to apríl
ZKLAMÁNÍMusíme zvednout hlavy a jít dál
MENSATORUklidňoval jsem se pohledem na diváky

Vzhledem k důležitosti zápasu jste působil hodně klidným dojmem, jak se vám podařilo tak soustředit?

Mně se v poslední době vyplácí myslet na něco jiného, než na hokej (směje se). Během zápasu jsem se párkrát podíval do hlediště, co přišlo za lidi a co mají na sobě. To mě uklidňovalo.

Kdo vás tak zaujal v hledišti?

Koukal jsem po známých. Tentokrát nikdo od mé rodiny nepřijel, protože posledně jsme prohráli, tak jsme to nechali raději být. Aspoň jsem se nemusel strachovat, jestli přítelkyně dorazí vzhledem k tomu, co se děje na silnicích.

Roste celému týmu sebevědomí tím, jak stále postupujete play-off?

Porazili jsme nejlepší tým základní části a zkusíme to i na Slavii. Budeme si chtít užít atmosféru. V Praze určitě přijde hodně lidí, jen ve Varech asi budeme muset přistavět tribunu (úsměv)

Dovedete si představit, co se asi děje v Karlových Varech po vašem úspěchu?

Uvidíme, asi fanoušci něco chystají. Panuje tam teď velká euforie. Je to příjemný pocit, když potkáváte lidi, kteří se předtím o hokej vůbec nezajímali, a kteří nám drží palce.

Semifinálová série musela být hodně vyčerpávající a už za tři dny vás čeká finále...

Je pravda, že na nějaké oslavy není čas. Teď si jeden den odpočineme a ve čtvrtek už se připravíme na Slavii.

Je to pro vás překvapení, že jste došli tak daleko?

To je asi překvapení pro celou republiku (úsměv).

Jaký soupeř bude ve finále Slavie?

Vlastně ani nevím, jakou s nimi máme bilanci... Ale ta liga je tak vyrovnaná, že si soupeře nevyberete. Doufejme, že se nám bude znovu dařit.

Bude nevýhoda začínat finále zase na ledě soupeře?

Je to nevýhoda, ale pro nás je dobré, že jdeme do série znovu jako outsideři. Můžeme jenom překvapit.

Reklama