Hlavní obsah

Budějovice selhaly v útoku, Vary měly pevnější nervy

ČESKÉ BUDĚJOVICE

V základní části i zápasech play-off se mohli pyšnit skvělou defenzívou, ale v útoku hokejistům Českých Budějovic chybělo v závěrečných zápasech více štěstí. V sedmi zápasech vstřelili útočníci Mountfieldu třináct branek, což nejsou v průměru ani dvě branky na zápas. S takovou bilancí proti urputnému soupeři jako Karlovy Vary nemohli uspět a sny o titulu se tak nakonec rozplynuly.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtfinále s Kladnem Budějovicím slabá potence v útoku ještě vycházela, protože důsledná obrana ani pořádně nepustila kladenské střelce do šancí. "Nikdy se nám sice nepodařilo odskočit na víc než dva góly, ale díky dobré obraně nás to nemusí tolik mrzet. Naštěstí jsme nemuseli tolika neproměněných šancí litovat," utěšoval se po postupu do semifinále brankář Roman Turek.

Jenže střelecká nemohoucnost v podání Budějovic pokračovala i v semifinále, ve dvou zápasech ve Varech dokonce nepřekonali brankáře Mensatora ani jednou. „Hrozně jsme se trápili s koncovkou a nadřeli se na góly. V útoku nám chyběla lehkost. Možná nás až moc svázala role favorita,“ uznal po úterním vyřazení z play-off trenér Českých Budějovic Josef Jandač.

Kumstát: Možná byli lepší, ale to už teď nikoho nezajímá

Přitom na útočné výpady budějovických hráčů byla radost se dívat, jenže když v drtivé většině příležitostí nedostali puk do branky, přišla celá jejich snaha vniveč. "Říkali, že chtějí hrát hokej, a že při hře pět na pět jsou lepší. To možná byla pravda,  ale to už teď nikoho zajímat nebude," vykládal útočník Karlových Varů Petr Kumstát.

POROVNÁNÍ  ÚČASTNÍKŮ  SEMIFINÁLE HOKEJOVÉ EXTRALIGY
Č. BudějoviceTÝMYKarlovy Vary
3ZÁPASY4
13GÓLY19
Turek - 2,16BRANKÁŘI - góly/zápasMensator - 1,86
R. Vydarený 6//4+0LÍDŘIV. Skuhravý 7//3+2

"Rozhodla vytrvalost a naše víra v to, že můžeme postoupit. A také naše naprosto euforické nasazení v domácích zápasech a taktické výkony na ledě soupeře," vypočítal důvody postupu svého mužstva v rozhovoru pro Sport.cz obránce Josef Řezníček a neopomněl vyzdvihnout brankáře Mensatora, jenž v sérii zastínil hvězdného Turka. "Byli jsme obětavější. Ubránili jsme neskutečný počet oslabení, což nám taky hrozně pomáhalo a Budějovice to znervózňovalo," všiml si Kumstát.

Důležitým faktorem byla také nezdolná bojovnost na straně Varů, která přiváděla favorizované hráče Budějovic do křeče. "Oni byli favoriti, oni to museli zvládnout. Jsou to výborní hokejisté hrající technický hokej, což jim v základní části přinášelo úspěchy. Jenže v play-off se hraje úplně jinak. Tam je to o emocích, o síle, taktických věcech. To všechno jsme předvedli a myslím, že jsme v tom byli o krůček lepší," shrnul na závěr Řezníček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články