Hlavní obsah

Řezníček: Ve Varech je zvláštní fluidum, které jsem nikdy nezažil

V úterý večer patřil obránce Josef Řezníček k hráčům, kterým se před stadiónem v Českých Budějovicích dostalo od fanoušků Karlových Varů největšího uznání. Jednačtyřicetiletý bek už v kariéře zažil ligový titul i atmosféru mistrovství světa, vítězství nad velkým favoritem si náramně užíval. „Věřím, že i ve finále odehrajeme dobrou roli,“ řekl Řezníček v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jaké to je vyřadit z play-off velkého favorita, jakým Budějovice určitě byly?

Je to nádhernej pocit. Vždycky, když člověk dokáže něco, čemu většina lidí nevěří a porazí favorita, tak o to je ten pocit sladší

Kdyby vám někdo před sezónou řekl, že prvního dubna postoupíte do finále extraligy, bral byste to jako Apríl?

Asi bych si poklepal na čelo. Ale takový je hokej. Mužstvo šlo za poslední roky hodně nahoru a dobře se doplnilo, takže to nebylo zase až tak nereálné.

Řada lidí přesto Varům nevěřila, že by mohly dojít až do finále... Co byste jim vzkázal?

Že to není vtip, že je to realita. Jsme ve finále a zasloužili jsme si to, protože jsme odehráli velmi dobré zápasy. Doma jsme přehráli i takového favorita, jakým byly Budějovice. Štěstí se v sedmém zápase přiklonilo k nám.

Jaká je hlavní síla vašeho mužstva?

V základní části i play-off cítím z mužstva takový vnitřní klid. Že nic není ztraceno, nepodléháme panice... Je to takové zvláštní fluidum, které jsem nikdy nezažil. A já věřím, že i ve finále sehrajeme hodně dobrou roli.

Jaký bude Slavia soupeř oproti Budějovicím?

Slavia si může detailně rozebrat naši hru, má na to o dva dny víc odpočinku. Měla taky těžkou sérii, s Libercem to určitě bylo fyzicky náročné. Ale finále je finále, tam už se hraje všechno na krev. Uvidíme.

Co rozhodlo o vítězství v celé semifinálové sérii?

Rozhodla vytrvalost, víra v to, že můžeme postoupit. Naprosto euforické nasazení v domácích zápasech, taktické výkony na ledě soupeře... A co bych určitě chtěl vyzdvihnout, jsou výkony Lukáše Mensatora. Ať to bylo ve čtvrtfinále nebo semifinále, tak to byla z jeho strany fantazie. Před takovým brankářem se pak hraje skvěle.

Neměli jste pocit, že vás začali hráči Budějovic brát vážně až poté, co ve Varech prohráli oba zápasy?

To je otázka, jestli to brali vážně... Anebo jestli si řekli: dobře, vyhráli dva zápasy, ale pak je doma spláchnem... Těžko to teď rozebírat. Ale myslím si, že z nás měli velké obavy. Jsou to výborní hokejisté hrající technický hokej, což jim v základní části přinášelo úspěchy. Jenže v play-off se hraje úplně jinak. Tam je to o emocích, o síle, taktických věcech. To všechno jsme předvedli a myslím, že jsme v tom byli o krůček lepší. Což byl pak ten rozdíl v sedmém zápase.

Byla ze soupeře v posledním utkání cítit jakási herní křeč? Přece jen asi nepočítali s tím, že budou muset zvládnout až sedmý zápas?

To je situace, o které jsme se všichni bavili. Zvládnout sedmý zápas doma je hrozně těžké na psychiku. Oni byli favoriti, oni to museli zvládnout. Tlačili se do nás, zatímco my se soustředili na obranu. Jenže my dali dva góly a oni jen jeden. A ten ještě vstřelil obránce Vydarený, který byl v semifinále nejlepším střelcem. Budějovice měly výborného brankáře, skvělou obranu, ale jejich útok jsme trochu eliminovali.

Reklama

Související témata: