Hlavní obsah

Koronavirus ukončil předčasně hokejové ligy EBEL i v Německu

Zatímco v tuzemsku nejvyšší hokejová soutěž pokračuje kvůli epidemii koronaviru před prázdnými tribunami, v sousedních zemích přikročili k razantnímu kroku. Německá hokejová liga i mezinárodní liga EBEL, v níž startuje i Znojmo, byly předčasně ukončeny. Mistrovské tituly nebudou uděleny. Vedení obou soutěží o tom dnes rozhodlo kvůli opatřením, která prakticky do odvolání nařizují konání sportovních akcí bez diváků.

Foto: Profimedia.cz

Jason Jaffray (vlevo) z Mnichova v souboji s Travisem Turnbullem ze Straubingu v utkání německé ligy.

Článek

Liga EBEL ukončila sezonu během čtvrtfinálových sérií, v nichž byla odehrána tři utkání. Znojemští Orli prohrávali s vítězem základní částí Bolzanem 0:3 a jediná porážka je dělila od vyřazení.

"Bohužel je to smutný den pro kluby, hráče, funkcionáře a především pro fanoušky. Všichni jsme se měsíce těšili a připravovali na vrchol sezony, který bohužel nakonec nezažijeme. Jsme však ve výjimečné situaci. Ačkoliv nás toto rozhodnutí mrzí, je naší povinností jej učinit, aby se situace vrátila v co nejkratším čase do normálu," uvedl v prohlášení prezident EBEL Christian Feichtinger.

Mistra letos nepozná ani německá hokejová liga, která měla pokračovat zápasy play off ve středu. "Je nám velmi líto všech klubů, partnerů a zejména fanoušků po celém Německu, že musíme učinit tohle rozhodnutí. Vzhledem k současnému vývoji však máme povinnost zodpovědně řešit situaci. Prioritou je zdraví našich fanoušků, hráčů a zaměstnanců," uvedl generální ředitel Gernot Tripcke.

Do Ligy mistrů se z německé DEL kvalifikovaly Mnichov, Mannheim, Straubing a Eisbären Berlín. Z EBEL postoupila trojice Bolzano, Salcburk a Vídeň.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice