Hlavní obsah

Mensator čeká na zazvonění budíku, který ho probere ze snu

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů se dál vezou na vlně euforie. Jako vůbec první tým v letošním play-off vyhráli po základní hrací době na ledě Slavie a ve finálové sérii se ujali vedení. Obránce Západočechů Josef Řezníček přitom přiznal, že jeho mužstvo cestovalo do Prahy s určitými obavami. „Na Slavii jezdí s obavami každý. Mají výborné mužstvo, hlavně útočníky,“ upřímně přiznával jednačtyřicetiletý veterán.

Článek

Karlovy Vary přečkaly úvodní nápor Slavie a již v páté minutě šly zásluhou Kristka do vedení. Západočeši svého soupeře po celých šedesát minut ani jednou nepustili do vedení. Jakmile Slavia vyrovnala, vždy dokázali znovu odskočit. „Bylo důležité, že jsme pořád vedli,“ přiznal Řezníček, který ale zároveň vítězství nepřeceňoval. „Zvládli jsme teprve první krok,“ upozorňuje.

Karlovarští se snažili připravit zejména na užší ledovou plochu, kterou Slavia disponuje. „Musíte tu být neustále ve střehu a silní v osobních soubojích. Docela dobře jsme se s tím srovnali,“ pochválil své spoluhráče. Jednačtyřicetiletý bek zároveň očekával, že Pražané vyvinou v průběhu utkání na jeho tým mnohem větší tlak. „Slavia se snažila hrát technicky a pod tlak nás moc nedostala,“ překvapilo ho.

Růžičkův tým v závěru přeci jen přidal, nápor ale otupil Vondrkův faul na Košťála, za který slávistický útočník putoval na čtyři minuty na trestnou lavici. „Bylo to nezaviněné. Jak jsem si přendával hokejku do bekhendu, trefil jsem ho do obličeje. Faul to ale byl,“ přiznal bez vytáček Vondrka. V poslední minutě pak vyhecovaná atmosféra vyústila v bitku mezi Slobodou a Řezníčkem. Hostující Pech dostal puk až za čáru, sudí ale trefu pro jeho kontakt s brankářem Svobodou neuznali.

„Myslím, že to byl regulérní gól. Do branky ho natlačil protihráč. Svoboda pak navíc do něj šel vyrážečkou. Považoval jsem tedy za nutné svého výškově stejného kamaráda chránit. Soupeř alespoň viděl, že do sebe nenecháme řezat,“ vyprávěl Řezníček, který si myslí, že další duely již nebudou tak bohaté na góly.

Karlovy Vary se poprvé po deseti letech v extralize dostaly do vyřazovacích bojů, nyní dokonce vedou ve finálové sérii. „Kdyby se nám podařilo vyhrát i v sobotu, budu čekat na to, až zazvoní budík, který mě z tohoto snu probere,“ usmívá se brankář Západočechů Lukáš Mensator. Jedním dechem ale dodává, že první výhra ještě nic neznamená. „Všichni víme, že Slavia má hodně kvalitní mančaft,“ připomíná.

Reklama