Hlavní obsah

Brankář Slavie Svoboda: Tři góly jsem chytit měl

PRAHA

V semifinálové sérii byl svému týmu oporou, v prvním finálovém zápase s Karlovými Vary ale slávistický brankář Adam Svoboda svoje mužstvo příliš nepodržel. Inkasoval tři branky, i kvůli tomu Pražané prohráli 4:5. Po skončení duelu přiznal, že tři góly chytit měl. I přesto ale věří, že Růžičkův tým nakonec k vysněnému titulu dojde. „Musíme v sobotu vyhrát a pak urvat jeden zápas ve Varech,“ uvědomuje si Svoboda.

Článek

Adame, dá se popsat, jaké pocity po skončení prvního finálového duelu cítíte?

Jsem tam od toho, abych něco chytil a tři góly jsem chytit měl. Dostali jsme přes držku a spadli na zem. Před zápasem jsme totiž, ode mě počínaje, posledním hráčem konče, létali někde jinde, než jsme měli být.

Pět inkasovaných branek je zvlášť ve finále play-off, hodně, že?

Je to hodně. Když dáme čtyři góly, měli bychom na to vyhrát. Pět branek prostě doma dostat nemůžeme.

Finále hokejové extraligy Slavia - Karlovy Vary na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Karlovy Vary
REFERÁT:Kumstát sestřelil Slavii
KARLOVARŠTÍ:Mensator čeká na zazvonění budíku
SVOBODA:Tři góly jsem měl chytit

Může vám tato facka pomoci?

Vždycky je dobré, když spadneš na zem. Musíme se z toho vyspat, v sobotu je nový zápas. Řekli jsme si, že budeme hrát aktivně, ale tak jsme začali hrát až tehdy, když jsme dostali gól.

Čím si to vysvětlujete?

O podcenění nemůže být v žádném případě řeč. Možná nějaké uspokojení. Možná jsme spoléhali na to, že jsme proti Liberci hráli dobře. Neumím si to vysvětlit. Takové zápasy ale jsou, nám se to stalo poprvé.

První gól Varů, který vstřelil Kristek, musel posvětit až videorozhodčí. Věděl jste okamžitě, že se kotouč odrazil z branky, nikoliv od horní tyčky?

Jo. Ten puk jsem sledoval a viděl, jak vylétl ven. Hlavně za mnou nic necinklo, takže to bylo jednoznačné. Jasný gól.

V závěru jste měl konflikt s Lukášem Pechem. Co se tam stalo?

To bylo vyústění všech těch pěti gólů, trošku mi ujely nervy. Nebylo to ale nic velkého. Udělat nějakou kravinu by mě nenapadlo. Jak rychle to vzniklo, stejně tak to vychladlo. Trošičku jsme si zanadávali, pak jsem ho pochválil za důraz (směje se). To jsou emoce, za pět vteřin nás to pustilo.

Karlovarští útočníci do vás chodili poměrně ostře, viděl jste to taky tak?

Nebylo to nic zákeřného, my tak hrajeme taky. Bylo to všechno v rámci regulí. Nikdo si něco velkého nedovolí, protože by oslabil svůj tým.

Se svým protějškem Mensatorem jste se po první třetině zdravili, říkali jste si něco i po skončení zápasu?

Ne, ne. Budeme se bavit až po sérii, kdy si zavoláme nebo se třeba sejdeme v nároďáku.

Zápas rozhodla první řada Karlových Varů. Co na ni do dalšího pokračování série vymyslet?

Zkuste uhlídat dva stokilové chlapy, zvlášť když jsou rozjetí... Celá pětka musí být kompaktní. Když jeden dva hráči vypadnou, už je nezastavíš. Pohlídat si je ale prostě musíme, protože první zápas rozhodli oni.

Co tedy nyní udělat, abyste na páteční prohru co nejrychleji zapomněli?

Hodit to za hlavu. Stávají se horší věci. Lidi nemají co jíst, umírají na nemoci. Tohle je jen porážka, banální věc. Jeden zápas nic neřeší.

Reklama

Související témata: