Hlavní obsah

Kumstát: Dva góly ve finále? Je to super pocit

PRAHA

Ačkoliv se slávisté na první karlovarskou řadu důsledně připravovali, moc platné jim to nebylo. Elitní řada Západočechů se podepsala pod tři z pěti branek v úvodním finálovém duelu. Její hlavní postavou byl Petr Kumstát, který dva góly vstřelil sám, u třetího si připsal asistenci. Vysoký útočník Energie ale po vyhraném zápase krotil optimismus. „Sezóna ještě neskončila, titul je pořád strašně daleko,“ zůstává nohama na zemi Kumstát.

Článek

Hned v prvním finálovém zápase jste zažil gólovou radost, dokonce hned dvakrát. Jaký to byl pocit?

Je to super. Zatím jsem těch gólů moc nedal, a tak jsem si říkal, že to třeba vyjde ve finále. Vyšlo to skvěle.

Při vaší úvodní trefě to vypadalo, že už jste prováhal ideální moment k zakončení, přesto z toho byl gól. Jak byste onu situaci popsal?

Jak mám dlouhé ruce, zakončoval jsem až za Adamem Svobodou. Prošlo to mezi betonem a tyčkou a jsem rád, že to tam spadlo.

Váš druhý gól padl okamžitě po vyhraném vhazování. To byla nacvičená akce?

Ne, to jsme udělali poprvé. Venca Skuhravý mi vždycky řekne, kam mi to hodí. Když to nevyjde, pak mi pokaždé říká, že spím. Teď mi to hodil dopředu a ve finále to vyšlo skvěle.

V úvodu třetí třetiny srovnala Slavia na 3:3 poněkud šťastným gólem, když se puk za brankovou čáru odrazil od Bednářovy brusle. Nesrazilo vás to?

Možná jo, ale my jsme celý zápas byli ve vedení, což se potvrdilo i pak, kdy jsme zase odskočili na 4:3 a Slavia musela opět dotahovat.

S jakou taktikou jste do zápasu vstupovali?

Že musíme pořád střílet, protože tu je malé hřiště a kdykoliv může vzniknout závar. Gólmani sice chytali dobře, střelci ale měli svůj den, když padlo tolik gólů.

Finále hokejové extraligy Slavia - Karlovy Vary na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Karlovy Vary
REFERÁT:Kumstát sestřelil Slavii
KARLOVARŠTÍ:Mensator čeká na zazvonění budíku
SVOBODA:Tři góly jsem měl chytit
KUMSTÁT:Dva góly ve finále? Super pocit

V play-off dlouho platilo, že vyhrával domácí tým, vy jste ale nyní dvakrát venku vyhráli. Už jste tedy našli recept, jak uspět na ledě soupeře?

Těžko říct. Nám se na ledě Slavie hrálo vždy dobře. Každý zápas je ale jiný, nikde není napsáno, že se to nemůže otočit a začnou vyhrávat hosté. Záleží na momentální formě. Nám to teď sedlo, hráli jsme aktivně a dávali góly. Zápas se určitě musel divákům líbit.

Může Slavii prohra nalomit?

Myslím, že ne. Má dost zkušené mužstvo a oklepou se z toho. V sobotu se opět bude bojovat o každý metr ledu.

Poprvé v sezóně jste zažil tak velkou diváckou návštěvu. Berete to i jako odměnu za celoroční práci?

Určitě. Přišlo hodně diváků, atmosféra byla krásná. Dorazilo i dost fanoušků z Karlových Varů, kteří skvěle fandili a udělali nám domácí prostředí. Jsou úžasní, chtěl bych jim poděkovat. Byli jsme šťastní, že jsme jim mohli darovat vítězství.

Jak byste srovnal hru Slavie a Českých Budějovic, které jste vyřadili v semifinále?

Zápasy nebyly moc rozdílné, ale na Slavii je menší hřiště, takže to bylo nahoru dolu. Hrál se více kontaktní hokej. Možná právě tahle užší plocha nám vyhovuje, máme na to stavěné hráče. To by na Slavii mohlo platit. Hrajeme fyzický hokej, technický hrát určitě nikdy nebudeme.

Reklama