Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 5:2Slavia napodruhé nezaváhala, hokejové finále je srovnáno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Rataj 1 : 0
25. Hruška 2 : 0
26. Skladaný 2 : 1
28. Drtina 3 : 1
35. O. Němec 3 : 2
44. Červenka 4 : 2
59. Bednář 5 : 2

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha dokázali napravit zaváhání z úvodního zápasu finále a ve druhém utkání v pražské O2 Areně porazili Karlovy Vary 5:2. Třikrát domácí vedli o dvě branky, Karlovarští dvakrát dokázali skóre jen zkorigovat, na dvě branky Slavie přihrál Jakub Klepiš. Nyní se finálová série přestěhuje ke dvěma utkáním do Karlových Varů, třetí duel je na programu v úterý.

Článek

Vítězství v prvním utkání dodalo hráčům Karlových Varů sebevědomí, což dokázali akcí Kumstáta se Skuhravým hned v úvodních vteřinách druhého zápasu. Druhý jmenovaný však mířil mimo stejně jako o chvíli později Kristek. I v dalším průběhu byli hosté aktivnější, dokonce se dostali k zakončení i při vlastním oslabení. Z levého kruhu pálil Skuhravý, Svoboda jeho střelu kryl. "Začátek trochu připomínal včerejšek, ale Slavia nás tentokrát předčila důrazem před brankou. V tom se musíme doma zlepšit," prohlásil karlovarský asistent Václav Baďouček.

V šestnácté minutě vyslal Novák chytrou přihrávkou o mantinel dopředu Červenku, karlovarský gólman Mensator musel jeho střelu vykopnout betonem. Necelé dvě minuty před koncem už byl bezmocný, když střelu Nováka od modré vyrazil jen před sebe a Rataj bekhendem dorazil puk do odkryté branky.

Na góly Slavie Vary dvakrát dokázaly odpovědět 

Na začátku druhé části dohrávala Slavia přesilovku a dvakrát se v dobré příležitosti objevil Červenka. Nejprve ale zblízka netrefil odkrytou branku a vzápětí neuspěl ani při dorážce. Na druhé straně se Svobodu nadvakrát pokusil překonat Procházka. Po chybné rozehrávce hostů se k puku v 26. minutě dostal Klepiš, posunul jej doprava na Hrušku a ten zvýšil na 2:0.

Za minutu dokázaly odpovědět i Vary, když od modré pálil Mudroch a Skladaný jeho střelu tečoval za Svobodova záda. Do dvoubrankového vedení se domácí vrátili při přesilovce v 29. minutě. Klepiš střílel z levého kruhu, Mensator puk jen vyrazil a obránce Drtina v nezvyklé pozici před brankou se štěstím doklepl kotouč do branky. V 36. minutě snížil na 2:3 Němec úspěšnou dělovkou od modré čáry.

Po pěti minutách třetí části vedla Slavia znovu o dvě branky. Bednář vystřelil z pravé strany a Mudroch nedokázal před brankou pokrýt volného Červenku. Dobrou šanci měl čtyři minuty před koncem Rataj, druhý gól v zápase mu však Mensator nedopřál. Hodně se musel ohánět také Svoboda při dorážce Krafta.

Necelé dvě minuty před koncem odvolali trenéři Varů z branky Mensatora a po vyloučení Nováka za zalehnutí puku hráli hosté dokonce v šesti proti čtyřem. Jenže udělali chybu, kterou střelou do prázdné branky potrestal Bednář. "Ani jedna strana nechce dát milimetr ledu zadarmo, je to boj. Soustředili jsme se na defenzívu a zaslouženě zvítězili," těšilo Jiřího Kalouse, asistenta trenéra Slavie.

Česká pojišťovna play-off, finále - 2. zápas:
Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Rataj (Novák), 26. Hruška (Klepiš), 29. Drtina (Klepiš), 45. Červenka (Bednář), 60. Bednář - 27. Skladaný (Mudroch), 36. Němec. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 16 152.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Kolařík, Vašíček, J. Novák, Drtina, Sloboda, Žižka, Drtina - Hruška, Klepiš, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Sup - Bednář, Červenka, Tomica - Sklenář, Rataj, Doležal. Trenér: Vladimír Růžička st.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Brňák, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kraft, Bílek - Melenovský, Kristek, V. Polák - Pech, Zucker, Milan Procházka. Trenér: Zdeněk Venera.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články