Hlavní obsah

Mudroch na titul nevzpomíná, užívá si karlovarskou euforii

Hokejový obránce Petr Mudroch hraje už svoje třetí extraligové finále, ta předchozí zažil v dresu Pardubic, kde se v roce 2005 radoval i z titulu mistra ligy. Teď válčí o další zápis v Karlových Varech, které překvapivě bojují o zlaté medaile s pražskou Slavií. Z jeho nynějších spoluhráčů zažil titul už jen veterán Řezníček, Mudroch ale svůj tři roky starý triumf ve Varech nepřipomíná.

Článek

„Na to vůbec nepadla řeč. To je každého věc a ten pocit si musí každý vychutnat sám, není potřeba to ventilovat,“ tvrdí hráč, jenž by se dalšímu triumfu rozhodně nebránil. „Do finále se člověk pokaždé nedostane a když už tam je, tak je motivace velká.“ Na druhou stranu už ale zažil i finálovou porážku, když v roce 2003 nestačily Pardubice právě na Slavii. „Každá porážka je blbá a zvláště ve finále. Když je člověk titulu tak blízko a neuspěje, tak to pak o to víc bolí,“ vzpomněl si.

Letos zatím může být spokojen, Vary hrají s pražským klubem po dvou úvodních duelech finále vyrovnanou partii. Lázeňské město je navíc v hokejové euforii, po historickém postupu ze čtvrtfinále klub překvapivě vyřadil České Budějovice a je více než důstojným soupeřem i dalšímu favoritovi. „Čím víc jsme vyhrávali, tak to lidi ve Varech pohltilo. To město není zase tak velké a hokej se tam teď stal sportem číslo jedna,“ těší Mudrocha.

Devětadvacetiletý bek patří ke zkušeným hráčům Energie a v letošním play-off má na kontě už čtyři asistence, jednu si připsal i v posledním utkání proti Slavii. To Vary prohráli 2:5 a budou se na něj snažit co nejdříve zapomenout. „V neděli si dáme nějaký lehký trénink a regeneraci a podíváme se na video. Je třeba rozebrat nějaké herní situace. Abysme se vyvarovali dalších chyb, které jsme už udělali,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: