Hlavní obsah

Finále se stěhuje do K. Varů, kde domácí v play-off ještě neprohráli

PRAHA

Po dvou duelech na ledě Slavie bude finálová série ČP play-off O2 extraligy pokračovat v úterý a ve středu na karlovarském stadiónu. Západočeši získali v O2 Aréně jeden cenný skalp hned v prvním měření sil. Druhé utkání však ovládl domácí tým, a série je tak za stavu 1:1 otevřená. „Něco jiného hrát doma a něco jiného pak ve Varech. Tam si oni víc dovolí a budou drzejší. Myslím si, že hokej tam bude rychlejší a kontaktnější,“ domnívá se slávista Jaroslav Bednář.

Článek

Zatímco v Praze se hrálo na malém kluzišti a finálovým kláním přihlíželo dohromady přes osmadvacet tisíc diváků. Kapacita stadiónu v Karlových Varech činí necelých 4700 a mantinely jsou o poznání širší. Západočeši navíc několikrát dokázali, že proti favoritům se jim na svém ledě daří a ještě ve vyřazovacích bojích nepoznali hořkost porážky.

„Slavia má menší hřiště, všichni jsme pořád u sebe, hraje se hodně moc do těla a asi i proto je hra tak vyrovnaná,“ řekl po druhém zápase pro oficiální webové stránky Energie Lukáš Pech, autor pěti kanadských bodů v play-off. „Uvidíme, jak budou zápasy u nás vypadat. Já doufám, že se nám povedou jako proti Budějovicím a že oba dva vyhrajeme,“ dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

Západočeši favoritům pěkně zatápějí, o čemž se v semifinále přesvědčily České Budějovice a v prvním finálovém klání také Slavia. „Řekli jsme si, že budeme hrát aktivně, ale tak jsme začali hrát až tehdy, když jsme dostali gól,“ uvedl po prvním utkání brankář sešívaných Adam Svoboda. Ve druhém duelu již domácí nezaváhali. „Teď je to vyrovnané a nikdo už nemá navrch," uvědomuje si slávista Jakub Klepiš.

Bednář se těší na pořádnej ´rambajs´

"Zase tam určitě bude skvělá atmosféra, lidé budou mlátit do těch plechových stěn... To mi vyhovuje, když je pořádnej ´rambajs´ a lidé řvou jeden přes druhého. Já se budu snažit si to užít," těší se Bednář na západočeské publikum. "Každopádně tam budeme muset jeden zápas vyhrát," je si vědom klíče k úspěchu jednatřicetiletý útočník Pražanů.

Pochopitelně opačné smýšlení mají hráči Energie, kteří si při své premiérové účasti v play-off finálovou sérii užívají a budou chtít před svými fanoušky potvrdit nedobytnost domácí tvrzi. "Je třeba rozebrat nějaké herní situace. Abychom se vyvarovali dalších chyb, které jsme už udělali," prozradil předzápasový plán obránce Petr Mudroch.

"Čím víc jsme vyhrávali, tak to lidi ve Varech pohltilo. To město není zase tak velké a hokej se tam teď stal sportem číslo jedna," neskrýval nadšení z hokejové horečky devětadvacetiletý karlovarský bek. "Na Slavii sice byla úžasná návštěva, ale s prostředím u nás se to nedá srovnat. Fanoušci hrozně povzbuzují, ten hluk se parádně odráží a na tu pekelnou atmosféru se moc těšíme," doplnil svého spoluhráče Pech.

Reklama

Související témata: