Hlavní obsah

Jihočeši hodnotí sezónu pozitivně, o setrvání Jandače se jedná

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic sice v play-off nedokázali naplnit úlohu hlavního favorita extraligy, přesto berou konečné třetí místo jako úspěch a další krok na cestě vzhůru. Přispívá k tomu také fakt, že si Mountfield díky vítězství v základní části soutěže zahraje v příští sezóně i Ligu mistrů. Zda to však bude pod taktovkou hlavního trenéra Josefa Jandače, zůstává ve hvězdách.

Článek

Jihočeši ztratili sedmou bitvu o postup do finále s Karlovými Vary těsně 1:2. "I když jsme si prožili velké zklamání a nedosáhli na kýžený titul, musíme sezonu hodnotit pozitivně a z dlouhodobějšího hlediska i jako další úspěšný krůček na cestě nahoru. Byla to sezóna, na níž se dá stavět," řekl ČTK sportovní manažer Jaromír Látal. Týmu by toho ze svého pohledu příliš vytknout nemohl. "Bylo tam jen pár chvilkových herních výpadků, v play-off pak snad jedině využívání přesilovek," připomněl Látal, na co Jihočeši doplatili především.

Tým čeká v novém ročníku kromě extraligy i zajímavá konfrontace v Lize mistrů s elitními týmy hokejově vyspělé Evropy. Vedle sportovního hlediska bude zajímavé i to finanční: jen za účast v soutěži dostane klub 300 tisíc eur, za každou výhru v základní skupině navíc dalších 50 tisíc. Postup do semifinále je oceněn částkou 200 tisíc, celkové vítězství pak dokonce miliónem. Nejlepší celek soutěže si může vydělat celkem 1,7 miliónu eur. "Pro nás je nesmírně zajímavé a pozitivní, že tam budeme," potvrdil Látal.

Kdo však do bojů evropských mistrů a vítězů základní části povede Mountfield z pozice hlavního kouče, ještě zodpovědět nedokázal. "Zatím není nic nového. V pátek na posledním zasedání představenstva klubu jsme pouze hodnotili uplynulou sezonu, pozici trenéra budeme řešit až na příštím zasedání," uvedl Látal. Nedávno však sám připustil, že uznávaný kouč má od vedení klubu nabídku nové smlouvy již od ledna, ale na odpověď zatím čeká.

Silný hráčský kádr by však měl zůstat pohromadě. "Procento hráčů, kteří tu budou hrát i příští rok, je hodně vysoké. Spousta hráčů má podepsané smlouvy. O případných posilách se také jedná, ale žádná jména zatím nemá cenu prozrazovat," nastínil Látal.

Brankářskou jistotu by měl znovu představovat ostřílený Roman Turek. "Mohu potvrdit, že bude pokračovat nejen v kariéře, ale také u nás, má zde podepsanou smlouvu i na příští sezónu," řekl Látal. Nejisté je naopak setrvání útočníka Ondřeje Veselého, jehož láká zpět do svých řad Zlín. "Definitivně by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech, hráč má nyní pár dnů na rozmyšlenou."

Cíle ambiciózního týmu jsou i přes otazník na trenérském postu jasné. "Musí být stejné jako letos, tedy ty úplně nejvyšší," uzavřel Látal.

Reklama

Související témata: