Hlavní obsah

Karlovarský kouč zuřil, proč finále pískají začátečníci

KARLOVY VARY

Nejprve s klidným hlasem zhodnotil klíčové okamžiky utkání a v zápětí upřel svou kritiku na rozhodčí Tomáše Turčana s Pavlem Hodkem. Řeč je o karlovarském trenérovi Zdeňku Venerovi, jemuž po úterní prohře se Slavií vadilo, že nejsou na finálové zápasy nasazováni ti nejlepší sudí. „Jak můžou naši nejlepší rozhodčí sedět doma u televize, když se hraje finále, a místo toho pískají začátečníci?“ rozčiloval se.

Článek

„Nerozumím tomu, že naši profíci, kteří jedou na mistrovství světa, jsou za to placeni, sedí doma a tady to píská začátečník. To mně nikdo nevysvětlí,“ zvýšil na tiskové konferenci hlas Venera.

Na mysli měl karlovarský lodivod dvojici sudích Milana Mináře s Vladimírem Šindlerem, kteří byli distancováni. Zatímco Minář pyká za chybu ve čtvrtfinálovém utkání Slavie s Třincem, v němž uznal sporný samostatný nájezd, Šindler je spolu s Homolou a Jeřábkem na seznamů rozhodčích, které kluby samy vetovaly.

Domácímu trenérovi se nelíbila zejména první branka Pražanů, které podle něj předcházel nedovolený zákrok Michala Supa na Josefa Řezníčka. „Byl to naprosto neregulérní gól, který neměl platit,“ stěžoval si. „Hráč Slavie odvezl našeho obránce úplně mimo prostor, takže druhý hráč měl volnou cestu k bráně,“ vysvětlil svůj pohled.

Tím druhým hráčem, kterého měl trenér Energie na mysli, byl Jaroslav Bednář. Slavistický forvard zakončil sólo téměř přes celé kluziště a přesnou střelou srovnal ve 12. minutě na 1:1. „Michal Sup výborně odstavil jejich obránce a mně se otevřel velký prostor,“ komentoval situaci z druhé strany barikády hostující útočník.

„Přestože si na rozhodčí nestěžujeme a nedělali jsme to nikdy, je to pro mne stejně nepochopitelné, jako kdyby byli Kumstát se Skuhravým místo na ledě doma a my jsme hráli se žáky,“ přirovnal Venera úterní výkon sudích Turčana s Hodkem.

Reklama

Související témata: