Hlavní obsah

Bednář byl zralý na infarkt, utkání stálo Slavii nervy i síly

KARLOVY VARY

Slavia splnila cíl, který avizovala před odjezdem do Karlových Varů, hned v prvním duelu. Podařilo se jí porazit Západočechy na domácím ledě a ujala se ve finálové sérii ČP play-off O2 extraligy vedení 2:1. Dvěma brankami se blýsknul hostující útočník a zatím druhý nejlepší hráč v kanadském bodování play-off Jaroslav Bednář. "Byla tady výborná kulisa, jakmile lidi fandí, to mě pořádně vyhecuje," liboval si Bednář.

Článek

První Bednářova trefa přišla ve dvanácté minutě, dvě minuty poté, co se domácí ujali vedení. Samostatný únik zakončil střelou přes karlovarského obránce a puk prošel až do sítě. „Otevřelo se mi hřiště, měl jsme možnost udělat kličku, ale obránce se narovnal, a tak jsem vystřelil mezi nohama. Gólman nic neviděl. Každopádně to byl důležitý gól, trochu nás to zvedlo,“ řekl po utkání Bednář.

Pražané totiž během tří minut otočili stav díky brance Romana Červenky, ale ve druhé části na svůj výkon nenavázali a stejně rychle vedení ztratili. „Málem jsme o ten zápas přišli. Měli jsme hromadu přesilovek, ale hráli jsme je hodně laxně a málem nás to stálo zápas. Během dvou minut jsme dostali branky,“ rozčiloval se Bednář.

„Je neomluvitelné, co jsme dnes po první třetině předvedli. Bylo potřeba si v šatně něco říct,“ uvedl nejlepší střelec v play-off s tím, že někteří hráči neodváděli maximum. „Jmenovat nebudu, všichni hráči vědí, o koho se jedná. Štve mě to o to více, že se hraje o první místo. Bylo potřeba, aby si k tomu všichni starší hráči řekli své. Ti jsou tady od toho,“ poodhalil jednatřicetiletý forvard.

Zkušený útočník a hecíř také prozradil, že se snažil své spoluhráče motivovat k lepším výkonům. „Jsem v tom strašný fanatik a je mně úplně jedno, jestli je to ten nebo onen. Snažím se hráče vyhecovat a dostat ho do varu. V tom jsem trochu blázen a dost to prožívám. Jak je ale vidět, tak to funguje a vedeme 2:1. Zaplaťpánbůh, že jsme to uhráli,“ oddechl si odchovanec pražského celku a přiznal, že byl zápas po všech stránkách náročný.

Bednář doufá v lepší psychickou pohodu Slavie 

„Stálo nás to moc sil a ještě více nervů. Strašně se mi ulevilo, protože jsem byl zralý na infarkt. Byl moment, kdy jsme měli pět přesilovek v řadě a sehráli jsme to strašně nervózně. Měli jsme jen tři nebo čtyři střely,“ vzpomněl Bednář na kritické chvíle třetího finálového duelu. „Hodně nás psychicky zvedlo, že jsme v závěru dokázali udržet to oslabení,“ slibuje si větší pohodu do dalších klání.

Jeden z nejzkušenějších útočníků měl rovněž radost, že se do sestavy vrátil po sedmi vynechaných zápasech kapitán týmu Josef Beránek. Přestože sehrál roli při prvním gólu do sítě Adama Svobody, několikrát vyhrál klíčové vhazovaní, z nichž nejdůležitější bylo to dvanáct sekund před koncem zápasu. „Svou roli splnil ne na sto, ale na dvě stě procent,“ řekl Bednář na Beránkovu adresu.

„Jak na ledě při vhazování, tak i v kabině, kdy se řešily situace, jak jsme hráli špatně. Promluvil k mužstvu a je vidět, že to je tahoun a lídr, protože to bylo ku prospěchu,“ pokračoval Bednář. „Série je strašně náročná a bylo vidět, že jednu třetinu vyhraješ a pak jakmile zaváháš, tak se to otáčí,“ varoval na závěr s výhledem do dalších soubojů.

Reklama