Hlavní obsah

Mensator: Nejsme v situaci, kdy bychom si měli něco vyčítat

KARLOVY VARY

Karlovarští hokejisté přišli v prvním finálovém duelu na svém ledě o domácí neporazitelnost ve vyřazovacích bojích. Pražské Slavii v úterý podlehli 3:4, když ztratili jednobrankové vedení po druhé třetině. „Letos jsme měli štěstí, že se nám porážky vyhýbaly. Ale ty roky, co jsme hráli před tím, jsme si na to zvykli,“ řekl s úsměvem domácí gólman Lukáš Mensator.

Článek

Třiadvacetiletý brankář v první třetině čelil třinácti slávistickým střelám, z nichž dvě prošly za jeho záda. Ve dvanácté a patnácté minutě se trefili Bednář s Červenkou a domácí rázem museli dotahovat. „Nejsme v situaci, kdy bychom si měli něco vyčítat. Sezóna se pro nás vyvíjí velmi dobře a byla by strašná škoda, kdybychom se začali hádat,“ odmítl Mensator vyčítat některé branky svým spoluhráčům.

I z nepříznivého skóre se však domácí dokázali dostat a během druhého dějství vrátili díky přesným trefám Kumstáta a Kristka vedení na svou stranu. Vinou častého vylučování však Západočeši ztráceli síly a tuto výhodu Pražané využili v poslední třetině, kdy zužitkovali přesilovou hru 5 na 3. „Byli jsme nahecovaní a chtěli do toho vlétnout,“ viděl důvod zbytečného oslabování Josef Řezníček.

„Utkání v play-off jsou hodně těžká a oslabení nám tedy moc neprospívají. V závěru nám trochu scházely síly,“ přiznal obránce Energie. „Na Slavii jsme jednou vyhráli my, oni zase vyhráli tady. Série bude vyrovnaná,“ myslí nejzkušenější hráč domácích.

Zdálo by se, že Karlovarští mohli přijít o psychickou výhodu, kterou měli po vedení v sérii. Navíc Slavia dokázala přerušit domácí neporazitelnost Energie, kterou se karlovarský celek v play-off pyšnil. „To jen tak vypadá. Ve středu musíme na ledě udělat vše proto, abychom vyhráli a začínalo se znovu,“ burcuje Řezníček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice