Hlavní obsah

Slavia ve Varech vyhořela, Svobodu střídal Suchan

Hokejisté Karlových Varů si ve třetím finálovém utkání proti Slavii s chutí zastříleli, když vyhráli jednoznačně 8:2. Série se tak za stavu 2:2 přesouvá do Prahy, kde bude v sobotu svědkem pátého měření sil O2 Aréna. „Raději bych, kdybysme odváželi dvě vítězství, ale nedá se nic dělat. Soupeř nás jasně přehrál,“ řekl po utkání Jaroslav Suchan, který po první třetině nahradil v brance Slavie Svobodu.

Článek

Čekal jste, že přijde vaše premiéra v play-off právě ve finále?

Nečekal. Přál jsme Ádovi (Adam Svoboda), aby to dochytal až do úspěšného konce. Věřím, že Áda to dokáže a v dalších zápasech budeme bojovat a lépe bránit jejich útočníky.

Dal vám Adam Svoboda nějaké rady?

Popřál mě hodně štěstí, abych byl v klidu a zachytal si. Ať se o nic nestarám a soustředím se jen na svůj výkon. Snažil jsem se chytat, co nejlépe to šlo.

Extraligové finále Slavia - Karlovy Vary na Sport.cz
IV. zápas: 2:8 (stav série 2:2)
ON-LINEKarlovy Vary - Slavia Praha
REFERÁTSérie srovnána, Vary uštědřily Slavii debakl
BRANKÁŘISlavia vyhořela, Svobodu střídal Suchan

Co se dělo v kabině po první třetině, když mužstvo prohrávalo 1:4?

V kabině byl pohovor a tam jsem se dozvěděl, že půjdu do brány. Trenéři také řekli, jaká bude sestava na další třetinu.

Zvláště sedmý gól vás musí asi hodně mrzet. Přeci jen střela téměř z půlky by se měla chytat?

Člověk chce chytit každý puk, ale odrazilo se to tak nešťastně, že jsem z toho byl trochu skleslý. Rychle jsem se z toho oklepal a snažil se soustředit dál.

Doufal jste i za stavu 1:4, že byste mohli utkání otočit?

Nebylo co ztratit, takže jsme jeli dál. Dostat se třeba slepenými góly do zápasu... To se však nepovedlo a Vary to ubránily. Soupeř hrál zodpovědně dozadu. Kluci sice měli nějaké šance, ale Lukáš (Mensator) to pochytal. Udržovali si postupný náskok až do konce.

Reklama