Hlavní obsah

Západočechy těší, že se finálová série vrátí ještě jednou do Varů

Karlovy Vary druhé měření sil nad Slavií na svém stadiónu zvládly na výbornou a díky jednoznačné výhře 8:2 srovnaly stav finálové série na 2:2. Klíčem k úspěchu byla ve středu vydařená první třetina, kterou domácí ovládli v poměru 4:1. Dvěma brankami přispěl k debaklu hostů Jaroslav Kristek. „Druhá branka byla akce celé pětky. Dával jsme to prakticky do prázdné branky,“ popsal Kristek poslední gólový zápis Energie.

Článek

Kristek ve vyřazovacích bojích zaznamenal již osm branek. V samotné finálové sérii má na svém kontě pět gólů. “Snažím se jít hodně do brány, a je to i o štěstí,“ uvedl Kristek po utkání novinářům. „Rozhodla naše disciplinovanost a byli měli jsme ještě méně vyloučení než v předchozích zápasech. Hráli jsme dobře dozadu, pokrývali střední pásmo a díky tomu jsme vyhráli,“ vrátil se osmadvacetiletý forvard k hodnocení zápasu.

„Navíc jsme byli od druhé třetiny v klidu, protože jsme vedli o tři góly. Byla cítit větší pohoda. Sice nám v závěru dali jeden gól a říkali jsme si, že by mohli ještě nějakou branku přidat, tak jsme z toho byli trochu nervózní, ale naštěstí jsme odskočili,“ připomněl svůj gól dvanáct sekund před první sirénou, na který mu namazal hostující gólman Adam Svoboda. "Svoboda je zkušený gólman a má už toho dost za sebou a hodí to za hlavu," přidal útočník Petr Kusmtát.

Extraligové finále Slavia - Karlovy Vary na Sport.cz
IV. zápas: 2:8 (stav série 2:2)
ON-LINEKarlovy Vary - Slavia Praha
REFERÁTSérie srovnána, Vary uštědřily Slavii debakl
BRANKÁŘISlavia vyhořela, Svobodu střídal Suchan

Domácí drželi otěže utkání pevně ve svých rukou a své útočné výpady nekompromisně zakončovali. „ Jestli je to 8:2, to nerozhoduje, hlavně že jsme vyhráli. Řekl bych, že to nebude hrát roli, Slavia to hodí za hlavu,“ myslí Kumstát, jenž si připsal asistenci u třetí branky Energie. Jeho střelu tečoval Jan Košťál výtečně pod horní tyčku.

Kuriózní gól viděli fanoušci ve čtyřiačtyřicáté minutě. Poskakující střelu Milana Krafta ze středního pásma zastavila až síť ve Suchanově svatyni. „Krafťák to nahodil od červené čáry a puk spadnul na hranu. Suchan šel dolů a odskočilo mu to,“ líčil gól svého spoluhráče Kristek. „Hodí to za hlavu a určitě budou doma nebezpečnější,“ varoval Kumstát před sobotním pátým duelem, který mnoho napoví a posune jedno z mužstev o krok blíže k extraligovému titulu.

Kumstát věří, že by Vary mohly na Slavii vyhrát

„Série je vyrovnaná a Slavia má zápas k dobru v domácím prostředí, který budeme chtít urvat pro sebe. Věřím, že by se to mohlo povést,“ doufá Kumstát. „Užíváme si každý zápas. Chceme hrát co nejlepší hokej a vyhrát každé utkání. Držíme při sobě a budeme makat,“ slibuje karlovarský útočník. „V Praze to bude těžké, ale doufám, že to zvládneme. Tlak bude trochu větší na Slavii, protože doma bude muset vyhrát,“ doplnil Kristek.

Ať pátý finálový zápas dopadne jakkoli, jisté je, že Západočeši zkříží na svém stadiónu se Slavií hokejky ještě jednou. V pondělí je na programu totiž šestý zápas. „Hlavně kvůli lidem se těšíme, že se série vrátí ještě jednou do Varů. Poprvé v historii hrajeme finále a cítíme, že máme od fanoušků velkou podporu,“ těší Kristka. „Doufám, že jim uděláme ještě nějakou radost,“ dodává zlínský odchovanec, jenž po každém vítězném utkání sbírá puky. „Ještě dva,“ říká s úsměvem.

Reklama

Související témata: