Hlavní obsah

Bokroše láká hlad po úspěchu v budějovickém Mountfieldu

PRAHA

Ernest Bokroš je skutečně novým trenérem hokejistů budějovického Mountfieldu. Potvrzuje se tak informace čtvrtečního Práva, že kouč Josef Jandač po čtyřech letech od mužstva odchází a nahradí ho právě slovenský kouč, který přivedl v roce 2004 k titulu Zlín.

Článek

„I když vedení klubu původně chtělo celou věc zveřejnit až v pátek, už mohu říci, že jsem podepsal smlouvu do roku 2010. Měl jsem víc možností, určitě bych od příští sezóny bez práce nebyl, ale nabídka z Budějovic byla nejzajímavější. Přiznávám slabost i pro jihočeskou lokalitu. Chtěli jsme tam vyrazit s manželkou na dovolenou, takže teď ji tam budu mít s trochu nadsázky pracovní,“ sdělil Právu Bokroš.

Těší se nejen na příští ročník extraligy, ale i na premiérové účinkování v Lize mistrů. „Láká mě práce v klubu, který má silné zázemí, velké ambice a hlad po úspěchu, byť to pro trenéra představuje značný tlak. Jsem si také vědom, že můj předchůdce Jandač nastavil laťku hodně vysoko a pro mne bude jasným cílem konečně dovést klub do vytouženého finále," zná své cíle Borkoš.

"Nebojím se ale něco takového podstoupit a snad to nebude znít jako vychloubání, když řeknu, že jsem v tomto směru v minulosti už obstál,“ uvedl Bokroš, jenž si jako kolegu na střídačku vybral jihočeského patriota Jana Tlačila. Ten už před sedmi lety krátce budějovický tým vedl, naposledy působil jako kouč švýcarského ligového týmu Ambri Piotta.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec