Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Ml. Boleslav 4:0Do baráže o extraligu vstoupili lépe Ústečtí Lvi, Krajči vsítil hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Krajči 1 : 0
27. Krajči 2 : 0
43. Krajči 3 : 0
47. Hovorka 4 : 0

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem porazili v prvním utkání baráže o extraligu na svém ledě vítěze první ligy Mladou Boleslav 4:0 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 1:0. Hattrickem se blýsknul domácí forvard Róbert Krajči, všechny branky vsítil slovenský útočník v přesilové hře. Druhé utkání baráže o účast v extralize je na programu v neděli opět na severu Čech.

Článek

Po vzájemném oťukávání prvního barážového duelu se do první šance dostali domácí v šesté minutě, ale Andrej Novotný netrefil po zmatku v obraně Boleslavi odkrytou klec. Obě mužstva se snažila pokrývat střední pásmo a šancích bylo v úvodní dvacetiminutovce poskromnu. Ze hry však více měli domácí, kteří zahrozili v desáté minutě. Ani Tomáš Káňa ani David Pazourek však Filipa Šindeláře v hostující svatyni po skrumáži před brankovištěm nepřekonali.

Hosté se do útočné třetiny dostávali velmi těžce. V ojedinělé šanci se ocitnul v 15. minutě Jiří Gombár, ale jeho bekhend z mezikruží se nevešel mezi tři tyče. Z větší aktivity Lvů plynuly fauly Středočechů, kteří si v první dvacetiminutovce pomohli nedovoleně třikrát zatímco domácí pykali jednou. Patnáct sekund před koncem úvodní třetiny přetavil Slovan svou přesilovku ve vedoucí gól. Róbert Krajči si vybruslil zpoza branky a přesnou střelou do levého horního rohu otevřel gólový účet.

Šagát se trefil podruhé

Hosté vstoupili do druhé části s lepším forčekingem a výsledkem byla v pětadvacáté minutě druhá přesilovka Středočechů v zápase. Boleslavští sice zmáčkli svého soupeře v pásmu, ale chybělo jim přesnější zakončení. O dvě minuty později pálil od modré Václav Drábek, domácí brankář však levým betonem vyrazil puk do bezpečí.

Domácí se vymanili z obrany a kombinace v útočném pásmu znamenaly faul hostí. Početní výhodu domácí proměnili v druhou branku, když se po nahrávce od Andreje Nedorosta pře brankoviště trefil do poloprázdné svatyně znovu Krajči. Středočeši byli aktivnější než v prvním dějství a do ideální pozice z prostoru mezi kruhy se dostal ve 29. minutě Schnabel, obránce hostí však nezamířil přesně.

Hosté nevyužili přesilovku pět proti třem

Velká příležitost se naskytla Boleslavi ve čtyřiatřicáté minutě, když šli pykat Pojkar a Janků, přesilovku pět proti třem nezahráli Středočeši špatně, ale chyběla jim přesnější muška. Ihned po skončení oslabení se řítili na jediného zadáka Boleslavi Šagát s Čalounem, ale druhý jmenovaný ve stoprocentní příležitosti trefil jen přemísťujícího se gólmana.

Hned v první minutě třetího dějství se vřítil do útočného pásma ústecký forvard Andrej Nedorost, prodral se až před Šindeláře, ale puk pod hostujícím brankářem neprocpal. Co se nepovedlo Slovanu na začátku třetiny, napravil o dvě minuty později Krajči, a dovršil tak svůj hattrcick po dorážce střely Jana Čalouna.

Dvanáct minut před koncem utkání zvýšil již na 4:0 pro Severočechy Marek Hovorka. Ústecký forvard propálil gólmana Středočechů z otočky. Domácí zápas dohráli v klidu do vítězného konce a připsali si první krok k udržení se v extralize. Další zápas je na programu v neděli opět na severu Čech.

Slovan Ústečtí Lvi - Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Krajči (Čaloun), 28. Krajči (A. Nedorost), 44. Krajči (Čaloun), 48. Hovorka (Klobouček). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:0. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Zápotočný, Zeman, Hořava, Němeček, J. Evan, Pojkar, Vágner - Janků, Pazourek, Káňa - Čaloun, A. Nedorost, Krajči - V. Novák, Špirko, Hašek - Hovorka, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Mladá Boleslav: Šindelář - Bauer, Schnabel, Lukáč, Kolafa, Mocek, Jindra, Drábek, Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Rumpel, Boháč, Šebesta - Mikulík, T. Sýkora, Eiselt - Fiedler, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice