Hlavní obsah

Finálová série se vrací do Prahy, padne divácký rekord extraligy?

PRAHA

Po dvou duelech na ledě Západočechů se finálová série hokejové ČP play-off O2 extraligy mezi Slavií a Karlovými Vary přesouvá do Prahy. Stav zápasů je zatím vyrovnaný 2:2, Růžičkova armáda ale má stále v dobré paměti středeční duel, ve kterém Západočechům ostudně podlehla 2:8. Vítěz sobotního utkání se výrazně přiblíží k vysněnému titulu, k jeho získání mu bude chybět už jen jediná výhra.

Článek

Ačkoliv si Slavia ve středu odvezla třetí největší výprask v dějinách finále, její hráči vylučují, že by na nich zanechal hlubší stopy. „Kolikrát je lepší dostat osm gólů než prohrát 0:1,“ přemítá útočník Jakub Klepiš, s třinácti body druhý nejproduktivnější muž letošních vyřazovacích bojů.

Čtvrtý zápas nedochytal brankář Pražanů Adam Svoboda, který po úvodní dvacetiminutovce, během níž čtyřikrát inkasoval, přepustil místo Jaroslavu Suchanovi. V sobotu se ale od začátku mezi tyče postaví znovu Svoboda. „Je to zkušený gólman a má už toho dost za sebou. Hodí to za hlavu,“ je přesvědčen karlovarský forvard Petr Kumstát.

Oběma týmům chybí k získání mistrovského titulu ještě dvě výhry. Slávisté by si rádi zopakovali slastné pocity z ročníku 2002/03, ve kterém se stali extraligovými šampióny, Karlovarští zatím na něco podobného čekají. Vyhrát vyřazovací boje je důležité i s ohledem na premiérový ročník Ligy mistrů. Jistotu druhého předkola má prozatím českobudějovický Mountfield, vítěz základní části. Budoucí Český mistr má dokonce jistou účast v základních skupinách.

O sobotní duel je mezi fanoušky obrovský zájem. Je tedy velice reálné, že padne divácký rekord české extraligy, který pochází ze sezóny 2005/06. Tehdy na páté finálové střetnutí dorazilo do domácího stánku Slavie na derby se Spartou 16 182 příznivců. Rekord byl v ohrožení už při druhém finálovém zápase Slavie s Karlovými Vary, do O2 Arény zavítalo 16 152 diváků.

Už od středy je vyprodané spodní i horní patro haly. Záleží tedy hlavně na tom, z jaké části budou obsazená klubová sedadla. „Zájem lidí je ještě větší než na čtvrtém zápase. Ve čtvrtek odpoledne bylo prodáno přes 13 tisíc lístků. V internetových rezervacích je okolo tří tisíc vstupenek. Nevyzvednuté lístky spadnou zpátky do systému a budou volně v prodeji," přibližuje situaci na oficiálních stránkách Slavie marketingový manažer ing. Jan Kratochvíl. „Pevně věříme, že rekord padne,“ dodává.

Reklama

Související témata: