Hlavní obsah

Utkání se lámalo v přesilovkách, shodli se aktéři baráže

Ze třinácti přesilových her vsítili v pátek Ústečtí Lvi tři branky, utkání vyhráli 4:0, a rozhodli tak o prvním vítězství v baráži o extraligu proti Mladé Boleslavi. Hattrickem se blýsknul domácí forvard Róbert Krajči, jenž přišel na sever Čech ze Žíliny. „Za góly musím poděkovat celé lajně, je to také jejich zásluha,“ připomněl slovenský forvard.

Článek

Krajčimu se v předchozích sedmnácti duelech příliš nedařilo, když vsítil pouze dva góly. Náladu si však napravil v prvním utkání baráže měrou vrchovatou. „Včera přijel můj otec a přinesl mně štěstí. Ty góly můžu věnovat jemu,“ řekl po zápase. Nejprve se sedmadvacetiletý útočník trefil patnáct sekund před koncem v přesilové hře přesně pod víko, ve druhé části překonal Šindeláře znovu v početní výhodě a do třetice dorazil po Čalounově přihrávce puk za bezmocného gólmana.

„Kluci odvedli výbornou práci a já už jsme šel sám na brankáře. Dal jsme mu to nahoru a byl to důležitý gól do kabiny,“ komentoval svou první trefu. „Clonil jsme před bránou, Čali mně to dobře přiťuknul a už nebyl problém to dát do prázdné,“ popsal Krajči třetí gól. „Není to můj první hattrick, na Slovensku jsem nějaký dal, ale v Čechách je první, to ano,“ sdělil hráč Slovanu.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
Ústí nad Labem vs. Mladá Boleslav, stav série 1:0 (4:0)
REFERÁTDo baráže vstoupili lépe Ústečtí Lvi
PŘIKRYLPrvní ligu nikdo z nás hrát nechce
NOUZAProhráli jsme si to vlastní nedisciplinovanost
KLÍČ K ÚSPĚCHUUtkání se lámalo v přesilovkách, shodli se aktéři baráže

O své dojmy z prvního měření sil mezi nejlepším týmem první ligy a nejhorším mužstvem extraligy se přišel podělit člen nejúdernější formace Mladé Boleslavi Tomáš Nouza. „Celkově se utkání lámalo v přesilovkách. Byli jsme hodně vylučovaní a to rozhodlo,“ litoval Nouza, jenž měl být spolu s Richardem Králem a Jiřím Gombárem nejnebezpečnější zbraní Středočechů. „Nemůžeme udělat přeci třináct faulů. Ústí hraje přesilovky velmi dobře. Připravovali jsme se na to, že to tak budou hrát. Když jsme pořád ve čtyřech, tak se ale nedá nic dělat,“ přidal pětadvacetiletý forvard.

„Byli jsme hodně zbytečně vylučovaní a to nás stálo mnoho sil. Přitom jsme nemuseli tolik faulovat,“ myslí asistent mladoboleslavského trenéra Leo Gudas. „Ze začátku to byla spíše taktická bitva. Dařili se nám přesilovky. Jsme rádi, že se nám podařilo udělat první krok, ale dobře si uvědomujeme, že musíme zvládnout ještě tři,“ doplnil asistent ústeckého trenéra Vladimír Evan.

Reklama

Související témata: