Hlavní obsah

Prohráli jsme si to vlastní nedisciplinovaností, litovali hokejisté Boleslavi

ÚSTÍ NAD LABEM

Rychle zapomenout budou chtít na páteční prohru na ledě Ústeckých Lvů hokejisté Mladé Boleslavi. Středočeši v prvním duelu barážové série prohráli 0:4. „Velký rozdíl byl v přesilovkách. Oni je hráli dobře, zatímco nám se nepovedly,“ litoval člen nejúspěšnější formace Středočechů v první lize Tomáš Nouza.

Foto: HC Slovan Ústečtí Lvi/Miroslav Rosendorf

Hokejisté Ústí nad Labem oslavují jednu z branek, kterou vstřelili v úvodním utkání baráže o extraligu proti mladé Boleslavi.

Článek

„Baráž je určitě těžší než finále i semifinále první ligy. Ústí hrálo celou sezónu extraligu a jsou favoritem,“ uvedl po zápase Nouza. „Nemyslím, že nám nechávali více prostoru než třeba Chomutov, ale hrají jiný hokej. Hráli jsme na ledě domácích, což je také nevýhoda," hledal příčiny pátečního krachu Nouza. "U nás to bude také určitě jiné,“ doufá pětadvacetiletý útočník, jenž nastupuje spolu s Jiřím Gombárem a boleslavským kapitánem Richardem Králem. „Vlastní nedisciplinovaností a chybami jsme si to prohráli,“ dodal.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
Ústí nad Labem vs. Mladá Boleslav, stav série 1:0 (4:0)
REFERÁTDo baráže vstoupili lépe Ústečtí Lvi
KLÍČ K ÚSPĚCHUUtkání se lámalo v přesilovkách, shodli se aktéři baráže
PŘIKRYLPrvní ligu nikdo z nás hrát nechce
NOUZAProhráli jsme si to vlastní nedisciplinovanost

Ústecký trenér Jan Votruba, který trénoval Středočechy před odchodem do Ústí se nechal před začátkem série slyšet, že právě na Krále si dají jeho svěřenci velký pozor. Sedmatřicetiletý mladoboleslavský kapitán, jenž má bohaté zkušenosti z extraligy v barvách Pardubic, Třince, Zlína či Plzně, byl nejproduktivnějším hráčem play-off první ligy za 11 gólů a 7 přihrávek. „Ríša (Král) to má těžký, je to výborný hráč a určitě na něj hrají nějakou osobní obranu,“ myslí si Nouza.

Hosté si vypracovali během utkání několik slibných příležitostí, ale ke vstřelení branky jim chyběl větší klid v koncovce a přesnější zakončení. „Když nedáme za celý zápas gól, tak je to určitě chyba útočníků. Přesilovky nám také nevyšly. V přesilovce pět na tři jsme málo stříleli od modré, hodně si nahrávali, ale z toho gól dát nejde,“ litoval Nouza promarněné dvojnásobné výhody za stavu 2:0 pro Ústí. „Na konci už jsme všechno vrhli dopředu a dělali jsme také nesmyslně fauly,“ uznal.

„Předvedli jsme výborný výkon, ale bohužel jsme nedali branky. Vypadalo to, že převaha domácích je velká, ale až zase taková nebyla,“ přidal svůj pohled na nepovedený zápas asistent boleslavského trenéra Leo Gudas. „Měli jsme hodně vyloučení a před dalším zápasem si pár věcí vyříkáme a snad to bude v neděli vidět,“ dodal bývalý reprezentační zadák.

Reklama

Související témata: