Hlavní obsah

Klepiš: Moje góly? Musel bych být slepý, abych to nedal

PRAHA

V pátém finálovém utkání se všichni milovníci statistik konečně dočkali. Rekord v návštěvnosti, který drželo páté finále mezi Slavií a Spartou ze sezóny 2005/06, konečně padl. Na sobotní duel totiž dorazilo 16 617 platících fanoušků, což je o téměř pět stovek více než dosavadní maximum. „Diváci nás po celý zápas hnali dopředu, byli výborní,“ pochválil asistent slávistického trenéra Jiří Kalous.

Článek

Když hlasatel ve třetí třetině oznámil, kolik diváků utkání sleduje, O2 Arénou to burácelo. Ohlušující potlesk, hlasité skandování, mexické vlny. Fanoušci si utkání v parádní kulise prostě užívali. „Atmosféra byla od začátku vynikající, lidi byli fantastičtí. Dalo se čekat, že znovu přijde 16 000 lidí,“ těšilo Jakuba Klepiše, autora dvou branek.

Svou střeleckou produktivitu ale nikterak nepřeceňoval. „Oba to byly strašně lehký góly. Při tom druhém jsem věděl, že mi to tam Hrouda (David Hruška - poz. aut.) dá. To bych musel bejt slepej, abych to nedal,“ popisoval svou druhou trefu, které dosáhl v dvojnásobné početní výhodě. Slavia byla od úvodních minut jednoznačně lepší, celý zápas byl pod její taktovkou. „Už od prvního střídání jsme měli velkou energii. Pořád máme spoustu sil, což podle mě bylo znát. Hráli jsme to, co jsme řekli. Byli jsme lepší,“ zhodnotil výkon Pražanů Klepiš.

Podle kouče Karlových Varů Zdeňka Venery byli jeho svěřenci na slávistický vstup do zápasu upozorňováni. Efekt to ale mělo prakticky nulový. Klíčovým momentem ale podle stratéga Západočechů byly přesilové hry, ve kterých slávisté udeřili hned třikrát. „Vyloučení nás stála spoustu sil, Slavia navíc hrála přesilovky výborně.“

Slavii tak dělí jediná výhra od zisku titulu, poslední krok ale bývá tím nejtěžším. Dobře si to uvědomuje i Kalous. „Vary jsou v domácím prostředí dominujícím týmem. Vyhrát tam bude nesmírně obtížné.“ Na podporu domácího publika notně spoléhá Venera. „Doma hrajeme dobře, série ještě zdaleka není rozhodnutá,“ neskládá zbraně.

Trenéři Slavie během finálové sérii přiznali, že po vítězství následuje u jejich týmu okamžitý pád dolů. Hráči jako by létali v oblacích a mysleli si, že dál už to půjde samo. Nemůže se tedy podobný scénář opakovat i v pondělním šestém duelu? „Podle mě ne. Hráči si to sami uvědomují. Ten klystýr, který jsem dostali ve Varech, přišel včas,“ nemá Kalous obavy. „I když je ve Varech jiné kluziště a bude to těžší, musíme hrát jako doma,“ nabízí recept na zisk titulu Klepiš.

Reklama

Související témata: