Hlavní obsah

Prohráli jsme bitvu, ale válku ne, burcuje kapitán Ústí Novák

ÚSTÍ NAD LABEM

Druhé utkání baráže o extraligu na ledě Ústeckých Lvů získali ve svůj prospěch hokejisté Mladé Boleslavi v poměru 3:0 a vyrovnali stav série na 1:1. V neděli využili Středočeši dvě přesilové hry, zatímco domácí vyšli oproti pátku naprázdno. Po utkání nebylo do zpěvu ústeckému kapitánovi Václavu Novákovi. „Ani jeden z hráčů nepodal takový výkon, aby odpovídal baráži,“ litoval domácí útočník.

Článek

Jako den a noc se vyvíjelo nedělní střetnutí na ledě Ústí nad Labem oproti pátečnímu klání. Středočeši vstoupili do druhého zápasu velmi aktivně a svou snahu zúročili hned ve druhé minutě brankou Tomáše Sýkory. „Říkali jsem si, že nechceme inkasovat, protože v baráži rozhoduje každý gól,“ litoval Novák. „Kdo dá první branku, tak pro toho druhého je to hodně svazující,“ přidal kapitán Slovanu.

Zatímco v pátek vyšli domácím tři přesilové hry, v nedělním zápase nepřekonali Lvi obranu soupeře ani jednou a naopak hosté dvě početní výhody přetavili v branku. Ve 46. minutě zvýšila Mladá Boleslav na 2:0 a dvě minuty před koncem základní hrací doby pečetil na konečných 3:0 Nikola Gajovský. „Když nepadají góly, tak je to průšvih. Netlačili jsme se do střel jako v pátek Je to velké zatížení na psychiku,“ přiznal Novák.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
II. utkání, Ústí n. Labem vs. Ml. Boleslav 0:3, stav série 1:1
REFERÁTDruhé utkání na ledě Ústí vyhrála Boleslav
OHLASYBoleslav vyhrála zaslouženě, uznali Ústečtí Lvi
NOVÁKProhráli jsme bitvu, ale neprohráli válku

„Všechno si určitě v šatně vyříkáme. Musíme se ponaučit z těch chyb, které jsme udělali a na úterý se připravit jinak,“ doufá kapitán posledního celku extraligy. „My jsme prohráli bitvu, ale neprohráli jsme válku. Je to na čtyři vítězný a hraje se dál,“ nehází flintu do žita třiatřicetiletý útočník.

Zvláště ve druhé třetině zahodili Lvi několik vyložených šancí. Nejprve střílel z ideální pozice mezi kruhy po přihrávce Špirka právě Novák a v pětatřicáté minutě neproměnil ze stejného místa Klobouček. „Rasti mě to dával zpoza brány, puk trochu skákal a špatně jsem to trefil,“ komentoval svou příležitost Novák.

Ústečtí nevěší hlavy, čeká je dlouhá práce

„Je to něco neskutečného, co zažívám. Je to jen o psychické stránce,“ přiznal Novák. „Tady prohra znamená pád do druhé ligy. Je to větší zatížení na psychiku,“ uznal bývalý útočník Liberce či Sparty Praha, jenž si zahrál také ruskou ligu v barvách Omsku. „Kdo se lépe psychicky připraví, tak ten vyhraje. Nebudeme věšet hlavy, před námi je dlouhá práce,“ dívá se k dalším soubojům na ledě Středočechů, kde oba celky zkříží hokejky v úterý a ve čtvrtek.

Forvard Lvů rovněž odmítl, že by fakt, zda chytá Martin Růžička či Filip Šndelář, měl na hráče nějaký vliv. „Musíme se koukat sami na sebe a pokračovat v tom výkonu, který jsme předvedli v pátek a nekoukat, jestli chytá Růžička nebo Šindelář, to je nám jedno,“ uvedl. „Musíme se z toho ponaučit. Hokej se hraje na šedesát minut na sto procent. Včetně mě jsme k tomu nepřistoupili tak, jak bychom měli,“ věděl Novák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec