Hlavní obsah

Mensator: Bude to o vůli, nemůžeme se šetřit

Brankář karlovarské Energie Lukáš Mensator byl jedním z klíčových hráčů šestého finálového střetnutí hokejové extraligy, které Západočeši v pondělí nad Slavií vyhráli 4:1 a srovnali stav série na 3:3. Několikrát podržel svůj tým vynikajícími zákroky a nedovolil Pražanům vsítit víc než jednu branku. „Chvílemi bylo vidět, že meleme z posledního,“ přiznal strážce domácí svatyně.

Článek

Pondělní zápas byl o vašem bytí a nebytí, jak moc byl náročný na psychiku?

Měli jsme nůž na krku a zítra si mohli plánovat volný den (úsměv). Chvílemi bylo vidět, že meleme z posledního, ale Slavia je na tom úplně stejně. Takže zase potrénujeme a budeme se soustředit na středu. Ani nevím, jestli pojedeme dřív nebo až v den zápasu. To rozhodnou starší kluci.

Jak jste na tom se silami?

Je toho dost. Chvílemi už toho mám plné zuby, ale v zápětí si řeknu, že by se to chtělo ještě kousnout, protože ta šance už nemusí třeba přijít. Za týden bych si odpočinul a mohl si to vyčítat. Takže se snažím odvést maximum, abych si nemusel nic vyčítat.

Věřil jste, že bude série tak dlouhá?

Podařilo se nám první zápas na Slavii uhrát a možná jsme to ani nečekali. Stejně tak Slavie nám dokázala vzít domácí neporazitelnost. Jsme si kvit a uvidíme, jak to bude vypadat v sedmém zápase.

Doufáte v podporu svých fanoušků také v 02 Aréně?

Snad přijede hodně karlovarských diváků a budou si to s námi užívat.

Co myslíte, že bude v posledním utkání sezóny rozhodovat o vítězi?

Bude to o vůli. Už to bude opravdu poslední zápas sezóny, víc jich nebude, takže není na co čekat a nemůžeme se šetřit. Budou rozhodovat maličkosti.

Myslíte na to, že byste si svými výkony mohl říct o reprezentaci?

Snažím se dělat maximum pro Vary a uvidí se, zda si tím řeknu o nominaci do nároďáku. Když nebudu podávat výborné výkony, tak bych neměl v reprezentaci co dělat. Samozřejmě je to moje přání a moc rád bych jel, ale před sedmým zápasem nebo v průběhu na to nejde myslet. To se rozhodne po finále a uvidíme, kdo bude šťastnější.

Reklama

Související témata: