Hlavní obsah

Karlovarský kmet Řezníček má na Micku pifku

ram, sobPrávo

Souboje v play-off vytvářejí řadu dvojic, jejichž souboje se přenášejí z jednoho zápasu do druhého. Také v letošní finálové sérii se zrodilo jedno nesourodé duo: karlovarský Josef Řezníček a slávista Tomáš Micka. Dělí je přesně dvacet centimetrů a sedmnáct let. O tolik je starší obránce Řezníček, ve prospěch Micky pak mluví výška. V pondělním duelu se oba střetli po souboji u domácí branky.

Článek

„Mám na něj pifku. Třikrát nám šel do gólmana. To si takhle mladý kluk nemůže dovolit,“ zlobil se veterán západočeské obrany Řezníček. Urostlý syn někdejšího vynikajícího hokejisty Jindřicha Micky však s touto verzí nesouhlasil. „To nebylo nic velkého. Já byl rozjetý, dojel jsem do gólmana setrvačností, tomu už nešlo zabránit,“ popisoval Micka střet, který předcházel nerovnému souboji.

FINÁLE HOKEJOVÉ EXTRALIGY NA SPORT.CZ
VI. utkání: K. Vary - Slavia 4:1, stav série 3:3
ON-LINEKarlovy Vary vs. Slavia Praha
REFERÁTZápadočeši odvrátili mečbol
OHLASYŠtěstěna ukázala Varům vlídnější tvář
MENSATORBude to o vůli, nemůžeme se šetřit

„Řezníček je srdcař, neřeší, že je o hlavu menší. A já se ani prát nechtěl, nebyla to žádná bitka. Spíš jsme do sebe jen tak šťouchali,“ popisoval objev letošního play-off s úsměvem.

Jednačtyřicetiletého Řezníčka ale drobný šrám zdobil. „To jsem si udělal od plexiskla, nebylo to nic vážného,“ mávl rukou. „Neřeším, že jsem menší. To byla okamžitá reakce. Musíme Lukáše v brance chránit, on nám to pak desetkrát vrátí,“ chválil Mensatora.

Reklama

Související témata: