Hlavní obsah

Slávista Bednář: Zápas pravdy bude Vary dost bolet

KARLOVY VARY

Útočník Slavie Jaroslav Bednář jako jediný překonal v šestém finálovém utkání hokejové extraligy brankáře Karlových Varů Lukáše Mensátora, když snižoval na 1:2. Pražané v pondělí prohráli 1:4 a o mistrovi se rozhodne v posledním možném zápase na ledě O2 Arény. „Budu se snažit hráče namotivovat tak, aby ze sebe dostali úplně vše. Myslím, že rozhodne větší vůle,“ řekl Bednář.

Článek

Přestože si slávisté vypracovali dostatek šancí, na překonání domácího gólmana to nestačilo. Západočeši naopak tvrdě trestali chyby sešívaných a vrátili finálovou sérii do Prahy, kde se rozhodne ve středečním sedmém utkání. „Ukázali jsme, že síly máme. Kdybychom dávali své šance, mohlo být všechno jinak. Nemáme potřebný klid a to nás stálo vítězství,“ viděl příčiny neúspěchu Bednář. „Šancí jsme si vypracovali tolik, že jsme ze všech utkání tady byli nejblíže k výhře,“ přidal.

FINÁLE HOKEJOVÉ EXTRALIGY NA SPORT.CZ
VI. utkání: K. Vary - Slavia 4:1, stav série 3:3
ON-LINEKarlovy Vary vs. Slavia Praha
REFERÁTZápadočeši odvrátili mečbol
OHLASYŠtěstěna ukázala Varům vlídnější tvář
BEDNÁŘZápas pravdy bude Vary dost bolet
MENSATORBude to o vůli, nemůžeme se šetřit

„Není čas zabývat se vysvětlováním, co jsme mohli udělat lépe. Musíme se připravit na sedmý zápas, který bude zápasem pravdy. Tam se ukáže,“ chce Bednář rychle zapomenout na pondělní nezdar. „Pro nás bude hrát menší hřiště. Budeme hrát agresivně, vlítneme na ně a bude je to dost bolet,“ hecoval se Bednář, jenž si v play-off připsal dvanáct kanadských bodů za devět gólů a tři asistence.

V sedmém zápase si každý sáhne úplně na dno

Finálová série přináší pro nezaujatého diváka parádní podívanou, která se prodlouží na maximální počet utkání. „Dáme do toho úplně všechno. Kromě toho zápasu, kdy jsme ve Varech dostali osmičku, jsme je přehrávali pokaždé. Musíme si všichni uvědomit, o co se hraje,“ burcuje jednatřicetiletý forvard. „Samozřejmě teď bude série gradovat a bude hodně o emocích. Vyhraje ten, kdo bude chtít víc. V sedmém zápase si člověk sáhne úplně na dno. Snad to dopadne dobře pro nás,“ přeje si slávistický odchovanec.

„Pro nás je výhodou domácí hřiště. Snad nás to vyhecuje k takovým výkonům, aby jsme předvedli ten samý zápas, jako naposledy u nás,“ doufá Bednář. „Proti Liberci jsme to zvládli, tak nevím, proč bychom to nemohli zvládnout proti Karlovým Varům. Je to vrchol sezóny a zápas pravdy. Musíme proto udělat maximum,“ říká odhodlaně.

Reklama

Související témata: