Hlavní obsah

Na Slavii se karlovarští hokejisté pokusí o zázrak

KARLOVY VARY

Karlovarský hokejista Jaroslav Kristek vsítil v extraligovém finále již sedm branek. V pondělí nasměroval Energii ke třetí výhře a srovnání série na 3:3. Nejprve osmadvacetiletý forvard otevřel skóre, když nadvakrát překonal Adama Svobodu, tři minuty před koncem první třetiny zvýšil na 2:0. „Nepojedeme tam odevzdaní. Tak, jak jsme v Praze hráli minule, se finále nehraje,“ varuje před sedmým duelem.

Článek

„Párkrát jsme si najížděli z boku a bylo to přehuštěné, tak jsem zkusil jednou si nabruslit mezi beky a Něma (Ondřej Němec - pozn. red.) mi to parádně dal. Já byl v jízdě, takže jsem měl čas i na dorážku,“ přiblížil první trefu do hostující svatyně Kristek. „Čekali jsme na třetí gól, abychom odskočili. To se povedlo a zklidnili jsme se,“ viděl Kristek klíčový moment zápasu, který vnesl pohodu na karlovarské hokejky. „Pomohl nám třetí gól, po kterém jsme věřili, že už to dotáhneme do vítězného konce,“ souhlasil Petr Kumstát.

Finálová série se tak rozhodne v sedmém duelu na ledě Slavie. Pokud by branka nepadla v základní hrací době, bude následovat prodloužení do té doby, než jedno z mužstev vsítí gól. „Když na prodloužení dojde, tak připravení jsme. Můžeme zúročit práci, kterou jsme udělali v létě. Za sebe můžu říct, že se cítím dobře. Myslím, že i ostatní kluci budou odhodlaní a dáme do toho všechno,“ slibuje Kristek.

„Špatně jsme bruslili, tohle musíme oproti minulému zápasu v Praze změnit. Pozor si musíme dát i na častá vyloučení, to si říkáme pořád. Slavia přesilovky umí, dostali jsme z nich dost gólů. Když jsme v pěti, hrajeme s ní vyrovnaný hokej,“ věří si zlínský odchovanec. „Určitě nasazení a bojovnost, nehrát zakřiknutě a nepouštět Slavii do tlaku. Bude to tvrdé, ale série je férová a bez zákeřností,“ doplnil Kumstát.

Oba celky spolu odehrály v sezóně včetně finálových bitev dohromady deset utkání. Týmy se tedy znají velmi dobře a je málo pravděpodobné, že přijdou nějaké novinky. „Mužstva už se natolik znají, takže těžko něčím překvapit,“ potvrdil Kumstát, druhý nejproduktivnější útočník Západočechů ve vyřazovacích bojích za pět gólů a stejný počet přihrávek. „Nikdy jsem na mužstvu nepociťoval nějakou nervozitu. Mančaft ví, co chce a jde zatím. Jsme semknutí a budeme to chtít dotáhnout. Pokusíme se o zázrak,“ hlásí šestadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata: