Hlavní obsah

Boleslav doma nezaváhala a v boji o extraligu vede

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v úterním třetím barážovém klání o účast v extralize na svém ledě Ústecké Lvy 4:0 a ujali se v sérii vedení 2:1. Středočeši zaskočili poslední celek extraligy v první třetině dvěma brankami, ve druhé části přidali další trefu, do prázdné branky uzavřel skóre Nouza. Dvěma góly pomohl k výhře útočník Milan Mikulík. Čtvrté utkání se hraje ve čtvrtek opět v Boleslavi.

Článek

V první minutě třetího barážového duelu zahrozili domácí po šanci Pavla Šebesty, ale domácí forvard nezpracoval sám před Přikrylem kotouč. Co se nepovedlo Šebestovi, napravil o několik vteřin později Milan Mikulík, jenž tečoval Jindrovu střelu od modré. Hosté zahrozili na začátku šesté minuty, když Andrej Novotný vyprášil betony Martina Růžičky, domácí gólman nejprve nevěděl, kde má kotouč, ale nakonec ho ukryl ve své výstroji.

V sedmnácté minutě chyboval na modré obránce hostí obránce Zápotočný a Šebesta se řítil sám na branku, byl však v rozhodující chvíli zahákován a sudí nařídil trestné střílení. To s přehledem přízemní střelou k levé tyči proměnil kapitán Richard Král a zvýšil na 2:0. Snížit mohl Slovan minutu před koncem úvodního dějství, když si Jindra málem srazil nahozenou střelu za vlastního brankáře.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
III. utkání; M. Boleslav - Ústí n. Labem, stav série 2:1
Mladá Boleslav vs. Ústí nad Labem 4:0on-line

Hosté vstoupili do druhé dvacetiminutovky aktivně, ale Středočeši potrestali hned první hrubku. Brejk dva na jednoho zakončil po přihrávce Václava Eiselta svým druhým gólem v zápasu Milan Mikulík. Ten uspěl střelou mezi betony Jiřího Zikmunda, jenž vystřídal v brance Petra Přikryla. Třetí gól Lvy zmrazil a ti se dostávali do střeleckých příležitostí jen sporadicky.

Do hry se mohl Slovan vrátit ve 45. minutě, ale ani Nedorost, ani Jan Čaloun strážce domácí svatyně nepřekonali. Severočechům nezbývalo nic jiného než otevřít hru, posledních deset minut základní části podnikali výpady do boleslavské obrany a domácím se naskýtaly příležitosti k rychlým výpadům. V 48. minutě jeden z nich nezužitkoval Nikola Gajovský, jeho střelu vytěsnil Zikmund se štěstím mimo tři tyče.

Znovu se do otevřené ústecké defenzívy vřítil v 51. minutě Lukáš Handlovský, ale jeho střela mířila nad Zikmundovu branku. Nebezpečně mířil o minutu později domácí bek Václav Drábek, Zikmund však vytasil proti jeho střele semafor. V závěru hrálo již Ústí nad Labem v křeči. Severočeši neproměnili v posledních pěti minutách dvě přesilové hry, když v té poslední hráli power-play a do prázdné branky pečetil na konečných 4:0 Tomáš Nouza. Mladá Boleslav tak mohla slavit druhou výhru, díky které se ujala vedení 2:1 na zápasy.

Mladá Boleslav - Slovan Ústečtí Lvi 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Mikulík (Jindra), 17. Král z trestného střílení, 23. Mikulík (Eiselt), 59. Nouza (Král). Rozhodčí: Šindler, Šír - Kis, Padevět. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 4 200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Bauer, Schnabel, Drábek, Lukáč, D. Mocek, Jindra, Kolafa, Mazanec - Nouza, Král, Gombár - Boháč, T. Sýkora, Šebesta - Fiedler, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.
Ústí nad Labem: Přikryl (21. Zikmund) - A. Novotný, Zápotočný, Němeček, J. Evan, Zeman, Hořava, Pojkar, Vágner - Janků, Pazourek, Hašek - Čaloun, T. Martinec, A. Nedorost - V. Novák, T. Káňa, F. Mrázek - Špirko, Šagát, Klobouček. Trenéři: Votruba a V. Evan.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec