Hlavní obsah

V nabité hale se rozuzlí mistrovská tajenka hokejové extraligy

PRAHA

Dramatičtější vyvrcholení si hokejoví fanoušci nemohli přát. V šestém utkání finálové série zvítězili Karlovarští nad Slaví 4:1, a o majiteli mistrovského poháru se tak rozhodne v poslední možný termín při sedmém zápase. "Už do toho všichni jdou na krev," nechal se slyšet před rozhodujícím duelem kouč Západočechů Zdeněk Venera. Uhájí Slavia svoji halu, nebo sejmou Karlovy Vary dalšího favorita?

Článek

Zvědava na to, kdo bude křepčit se 140 cm vysokou a 20 kg vážící trofejí, bude nabitá O2 Arena. Extraligový rekord z pátého finálového duelu 16 617 diváků je v ohrožení. Vstupenky byly rozebrány hned během pondělní noci, ale návštěvnost ovlivní obsazení VIP klubových sedadel a skyboxů, navíc pro extraligu je kvůli vystavení automobilu partnera soutěže kapacita hlediště v hale snížena pod 17 tisíc návštěvníků.

Oba týmy hřejí vzpomínky na sedmé semifinálové duely – Slavia doma pokořila Liberec, Vary si odvezly postup z Budějovic. A zkušenost z jihu Čech je velkým povzbuzením pro sen zaci play off. "Výhra v šestém zápase nám vlila další energii,“ míní karlovarský kouč Zdeněk Venera.

FINÁLE HOKEJOVÉ EXTRALIGY NA SPORT.CT
sedmý rozhodující zápas, stav série 3:3
17:25Slavia Praha vs. Karlovy Varyon-line

Vary jsou jedním z mála celků, které to na Slavii umějí i na jejím užším kluzišti, v sezóně už ji tam dvakrát zdolaly. „Sedmý zápas, to může být o jedné chybě. Domácí prostředí už nebude hrát takovou roli,“ tuší karlovarský obránce Petr Mudroch. Před pěti lety si v dresu Pardubic zahrál právě proti Slavii sedmé finálové utkání, jenže Východočeši v brance s dnešním slávistou Adamem Svobodou prohráli 0:1. „O to víc chci teď vyhrát,“ hlásí Mudroch. Z kádru Pražanů si mistrovské oslavy pamatuje osm hráčů.

Od roku 2003 na sedmý zápas finále nedošlo. Až letos. Rozhodující duel má při remíze po 60 minutách neúprosné pravidlo: žádné nájezdy, hra až do rozhodnutí. „Máme se na co těšit,“ usmívá se asistent kouče Slavie Jiří Kalous. „Rozhodovat mohou maličkosti i štěstí,“ dodává.

Reklama

Související témata: