Hlavní obsah

Král: V kabině jsme si řekli pár ostřejších slov

Kapitán hokejistů Mladé Boleslavi Richard Král zúročil ve třetím barážovém utkání o postup do extraligy své zkušenosti, když zvýšil ze samostatného nájezdu na 2:0. Středočeši již podruhé za sebou neinkasovali branku a po výhře 4:0 se mohou radovat z vedení 2:1 v sérii. „Pokud zůstaneme u takového výkonu, ta jsme docela blízko postupu,“ doufá sedmatřicetiletý útočník.

Článek

Věděl jste předem, jak svůj nájezd zakončíte? Vypadalo to, že jste dlouho čekal, jak se brankář Přikryl zachová.

Vím, že trochu vysouvá hokejku. Tak jsem měl strach jít do nějakého blafáku a zvolil jsem střelu. Originální to ale nebylo, jel jsem nájezd takhle víckrát.

Od října minulého roku jste na domácím stadiónu neprohráli, čím to je?

Musím akorát zaťukat (úsměv).

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
III. utkání; M. Boleslav - Ústí n. Labem, stav série 2:1
ON-LINEMladá Boleslav vs. Ústí nad Labem
REFERÁTBoleslav doma nezaváhala a v boji o extraligu vede
OHLASYÚstečtí hráli v křeči
KRÁLV kabině jsme si řekli pár ostřejších slov

Od druhého utkání v Ústí, kdy jste vyhráli 3:0, se herní projev mančaftu zcela změnil a prezentovali jste se výbornou obranou. Jak jste se dokázali z porážky otřepat a sérii otočit?

V kabině jsme si řekli pár ostřejších slov, co jsme udělali špatně. Hlavně zbytečné fauly od mladých hráčů a nezodpovědná hra vzadu. Potom se to o 180 stupňů otočilo. Musíme u toho zůstat.

Co říkáte na výkon brankáře Martina Růžičky, který již podruhé udržel čisté konto a stejně jako ve druhém zápase v Ústí, tak i doma tým několikrát výrazně podržel?

Máme skvělého gólmana a hrajeme výborně dozadu. Soupeř je trochu pod tlakem.

Čím si vysvětlujete, že Ústí již nehraje tak, jako v prvním zápase? Tolik jste se zlepšili nebo naopak oni jsou tak neschopní?

První zápas jsme nesehráli dobře. Chtěli jsme hrát moc velký hokej, což se v play-off nebo v baráži nehraje. Hraje se na nulu a to se nám od druhého utkání daří. Pokud je nepustíme do šancí, jsou nervózní.

Proč myslíte, že Ústí hrálo tak v křeči?

Oni bojují o extraligu, my můžeme akorát postoupit a vyhrát. Oni to musejí ustát a udržet se. Jsou zřejmě pod daleko větším tlakem, zvlášť s jejich trenérem.

Po brance na 3:0 jste něco gestikuloval směrem ke svým spoluhráčům, prozradíte o co se jednalo?

Že za stavu 3:0 nepotřebujeme dávat góly, nám je jedno, jestli vyhrajeme 3:0 nebo 9:0, tady se musí hrát na gól a ne na pěkné akce. Na skóre nezáleží, to je nám jedno.

Jako klub máte za sebou  silného sponzora. Cítíte od vedení nějaký tlak, že musíte postoupit?

Necítíme žádný tlak, jsme v pohodě i vedení to bere opravdu skvěle a sportovně. Přejí si samozřejmě, abychom postoupili, ale není to žádné, že musíme. Chceme, ale nemusíme.

V loňské sezóně tlak ze strany vedení byl?

Je to jiné než vloni. To se chtělo za každou cenu postoupit. Minulý rok byl přímý postup a byli jsme pod obrovským tlakem. Letos jsme uvolněnější a zatím nám to prospívá. Hráči sami od sebe víc chtějí.

V Boleslavi příliš fanoušků na hokej nechodí, tentokrát však bylo vyprodáno, hraje se vám lépe?

Snad poprvé jsem tady viděl takhle vyprodaný stadión a snad i mexickou vlnu. Asi nejhezčí návštěva a pěkná atmosféra. Myslím, že si to baráž zaslouží.

Ve stejné taktice určitě budete pokračovat také ve čtvrtek, že?

Odpočineme si a ve čtvrtek budeme hrát stejně, protože nám taktika vychází. Hlavně u toho musí zůstat všichni hráči.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články