Hlavní obsah

Karlovarská aréna je pod střechou, led v ní bude možná už letos

KARLOVY VARY

Stavba nové multifunkční arény v Karlových Varech je oproti plánu v předstihu a do konce dubna bude definitivně hotová montáž střechy nad hlavní halou. Pokud stavbařům současné tempo vydrží, led by se v aréně mohl objevit už letos v prosinci. Společnost KV Arena, která bude městskou halu za více než jednu miliardu korun provozovat, už zahájila nábor zaměstnanců. Novináře o tom dnes informoval ředitel společnosti Milan Bártl.

Článek

Vedlejší tréninková hala je pod střechou několik týdnů a v současnosti je hotova také většina vyzdívek v konstrukci stavby. Zbývá jenom několik málo dní na případné doladění některých detailů v interiéru. Začíná rovněž montáž technologií a rozvodů v celém objektu, uvedl Bártl. "Nábor pracovníků jsme odkládali do poslední chvíle, abychom zbytečně neplýtvali penězi. Do konce dubna uzavřeme první kolo pohovorů. Zaměstnáme kolem 22 vlastních lidí. Řadu služeb nám pak zajistí jiní dodavatelé," řekl.

Společnost KV Arena navýšila své základní jmění ze dvou miliónů korun na 5,5 miliónu. Od města dostala mimořádnou dotaci pět miliónů. Ta poslouží především k nákupu vybavení, například rolby. Začala i první jednání se zájemci o pronájem reprezentativních skyboxů, kterých bude po obvodu haly 26. "Kapacita takzvaného VIP sektoru je včetně tribuny přibližně 900 míst. Za skyboxy budeme chtít od 280 000 do 880 000 korun ročně. K dispozici budou nájemcům v podstatě neomezeně," poznamenal Bártl.

Šance pořádat MS ve sledge hokeji

Svého vítěze už zná soutěž na logo společnosti KV Arena. Z několika desítek návrhů zaslaných veřejností se do finále dostalo devět autorů. Odborná komise vyhodnotila jako nejlepší logo Romana Nedorosta, pětatřicetiletého učitele základní školy v Karlových Varech - Tuhnicích. Jeho výtvor bude používat KV Arena při své prezentaci. Zda bude umístěno toto logo i na hale, není zatím jasné. "Záleží na tom, jestli se dohodneme s nějakým partnerem, který by nad arénou převzal patronát," konstatoval Bártl.

S postupem stavby se začíná připravovat i kalendář akcí na rok 2009. Karlovy Vary usilují o pořádání mistrovství světa ve sledge hokeji a podle Bártla jsou jejich šance poměrně slušné. Objevit by se zde mohl rovněž seriál Euro Hockey Tour. Počítá se samozřejmě i s kulturními a společenskými akcemi, uvedl ředitel. "Určitě se tu odehraje část Mezinárodního filmového festivalu. I proto vznikla v aréně speciální projekční kabina. Kalendář bude postupně doplňován," dodal.

Mezi hlavní uživatele arény bude po jejím dokončení patřit hokejový klub HC Energie, finalista extraligy, a jeho oddíly od nejmenších školáků až po první tým. Halu s kapacitou kolem 6000 míst staví sdružení firem Syner, Baustav a Metrostav. Je největší investicí města v jeho novodobé historii. Za sporné losování v tendru na tuto zakázku udělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže městu pokutu půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice