Hlavní obsah

Sup míří z mistrovské Slavie na zahraniční angažmá do Duisburgu

Zkušený hokejový útočník Michal Sup přestupuje do německého Duisburgu, posledního týmu letošního ročníku německé nejvyšší soutěže. Čtyřiatřicetiletý forvard si po dlouhých třinácti sezónách věrných služeb pro barvy pražské Slavie vyzkouší zahraniční angažmá.

Článek

Pražský rodák Sup hrál dosud mimo českou extraligu pouze v sezóně 1991/92, kdy zkoušel štěstí za mořem v týmu Kamloops Blazers v juniorské WHL. "Je pro naše mužstvo opravdovou posilou. Vedle svých ofenzivních kvalit je velmi platný i v defenzivě. Mám z jeho příchodu velkou radost a jsem si jistý, že z něj budou mít radost i fanoušci," uvedl na oficiálních klubových stránkách německého klubu trenér Karel Lang, bývalý brankář československé reprezentace.

Sup patřil ve Slavii k tradičním oporám a byl nedílnou součástí týmu, který ve středu dobyl extraligový titul. V základní části nasbíral v 52 odehraných zápasech 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí, v play off pak v 19 duelech přidal dva body za gól a finální přihrávku.

V červenobílých barvách naopak setrvá i nadále zadák Petr Kadlec, který se těsně před mistrovskou sezónou do Slavie vrátil. "S ním jsme už podepsali novou dvouletou smlouvu," potvrdil kouč a zároveň generální manažer klubu Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: