Hlavní obsah

Byl to můj nejdůležitější gól, radoval se mladoboleslavský Gombár

Mladoboleslavský útočník Jiří Gombár ve čtvrtečním čtvrtém utkání baráže o extraligu neproměnil proti Ústí nad Labem několik šancí, ale nakonec byl 98 sekund před koncem prodloužení autorem vítězné trefy. Získal tak svému týmu vedení 3:1 na zápasy a přiblížil Středočechy na jediné vítězství historický postup do nejvyšší soutěže v novodobých dějinách.

Článek

"Určitě to byl můj nejdůležitější gól," zářil po utkání štěstím Gombár, který se v barážové sérii střelecky prosadil poprvé. "Je ale jedno, kdo dal gól. Sehrál to pěkně Ríša Král s Vencou Drábkem. Ríša naznačil střelu a dával mi to vlastně do prázdný, já jsem to ještě pořádně netrefil a gólman si to tam kopnul sám."

Gombár rozhodl dramatický zápas plný obratů, šancí a přesilových her. "Myslím si, že se projevila síla mužstva. My jsme hráli play off. Odehráli jsme dost zápasů s Chomutovem i s Brnem a všechny jsme zvládli. Tak jsme si říkali: 'Pojďme do toho, je to Ústí, stejnej mančaft a dokážeme to'. A dopadlo to dobře. Ústí takové zápasy v extralize nehrálo," navázal Gombár.

Velkou šanci měl už na začátku nastaveného času ve vlastním oslabení. "Najížděl jsme tam zleva, ale nedal jsem. Jejich gólman chytal dobře. Měl jsem obrovskou šanci už ve druhé třetině, tam byla smůla," vrátil se Gombár k okamžikům, kdy mohl zvýšit vedení už na 3:0. "Měli jsme hodně příležitostí. Ale Ústí dalo gól, to ho nakoplo. Ale věřím, že teď na tom budou psychicky špatně."

Nyní má Mladá Boleslav před sebou tři pokusy, aby proměnila mečbol. "Musíme si uvědomit, že není nic hotového. Vedeme 3:1 a ten poslední krok je nejtěžší. Budeme hrát zase od nuly a uvidíme. Ale chceme vyhrát už v Ústí," dodal Gombár.

Ústeckým trenérům se podařilo v utkání nasazení slovenského útočníka Marka Hovorky, který se v úterý nevešel do základní sestavy. Ani jeho dvě trefy však nezabránily třetí porážce Slovanu za sebou. "Je to pro nás velmi těžké. Zápas začal špatně, ale tím potřebným gólem jsme se dostali do hry," prohlásil Hovorka, který po 148 minutách ukončil neprůstřelnost gólmana Martina Růžičky.

Nešťastný gól na 3:3

To podle něj Ústí nastartovalo. "Byli jsme pak lepším týmem, dostali jsme ale nešťastný gól na 3:3. I potom jsme měli šance a přesilovky, ale nepadlo nám to tam. Pak jsme inkasovali nešťastný gól v prodloužení," řekl Hovorka. Vítězná trefa padla v době, kdy ve středním pásmu ležel po souboji s Václavem Drábkem ústecký kapitán Václav Novák. "Nebudu to komentovat," nechtěl se vyjadřovat ke kritckému momentu Hovorka.

Stále však věří, že extraliga není pro Slovan ztracená a v sobotu náročný duel zvládne. "Jsem si jistý, že neprohrajeme. Je to těžší na psychiku, ale dobré mužstvo se ukáže, že se zvedne i za takové stavu. Musíme být aktivní, napadat je a určitě to přijde," dodal Hovorka.

Reklama