Hlavní obsah

Ústecké vedení poslalo několik hokejistů na placenou dovolenou

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem prohrávají v baráži s Mladou Boleslaví 1:3 na zápasy, a jediná prohra je tak dělí od ztráty extraligové příslušnosti. Kvůli špatným výkonům zasáhlo vedení severočeského klubu do soupisky a poslalo některé hráče na placenou dovolenou. "Tyto výsledky neodpovídaly výkonům předváděným během celé sezóny," uvedl generální manažer Slovanu David Šaffer.

Článek

Po prvním utkání baráže o extraligu, které Ústečtí Lvi vyhráli přesvědčivě 4:0, přišla šňůra tří porážek za sebou. Mladá Boleslav získala druhé klání na ledě Slovanu v poměru 3:0 a v domácím prostředí si poradila se Severočechy nejprve 4:0 a ve čtvrtečním duelu vyhrála po prodloužení 4:3.

Středočeši jsou tak jediný krok od postupu do extraligy a vedení Ústeckých Lvů se snaží najít z kritické situace pro klub z města nad řekou Labe cestu ven. Podle oficiálního vyjádření generálního manažera Ústeckých Lvů se rozhodlo, že do sobotního pátého zápasu nenastoupí nezveřejněný počet hráčů, který je podezírán ze "špatných sportovních výsledků".

Výsledky neodpovídaly výkonům v sezóně

"Před dnešním ranním tréninkem byl nespecifikovaný počet hráčů odeslán na dovolenou hrazenou klubem. Důvodem jsou špatné sportovní výsledky během baráže. Tyto výsledky neodpovídaly výkonům předváděným během celé sezóny," nechal se Šaffer slyšet na oficiálních webových stránkách Ústeckých Lvů.

O které hráče se jedná, manažer neodhalil a sami hokejisté nesmějí o situaci uvnitř týmu v souladu se svýmy kontrakty hovořit. "Jména těchto hráčů nebude klub v zájmu mužstva zveřejňovat. Soupiska Ústí bude k dispozici před sobotním utkáním," dodal.

"Je alarmující, když mi Václav Novák (kapitán Ústí – pozn. red.) řekne, že po čtyřech zápasech nemá formu. Baráž vyhrávají zkušení hráči, osobnosti. Každopádně nedáme kůži zadarmo. Sérii chceme vrátit do Boleslavi," citovaly Šafferova slova oficiální webové stránky BK Mladá Boleslav.

Nemají klid v kabině, reagoval Plachý

"Doneslo se nám, že vyhodili sedm hráčů. Ukazuje to, že tam  nemají klid. Zato my máme pohodičku a jen se tomu smějeme. Ale nás nezajímá, co dělají. Všech na ta jejich protikorupční školení v kabině, to je fakt k smíchu," reagoval v rozhovoru pro server idnes na dění v ústeckém týmu předseda mladoboleslavského klubu Jan Plachý.

Podle neoficiálních informací ČTK se jedná o o brankáře Petra Přikryla, obránce Daniela Zápotočného, útočníky Pavla Janků, Václava Nováka, Davida Pazourka, Jiřího Haška a Tomáše Káňu.

Reklama