Hlavní obsah

Hokejistům Litvínova už začala příprava na novou sezónu

Krátce po skončení extraligové sezóny začala hokejistům Litvínova letní příprava na další ročník. Tým se v pondělí sešel opět pod vedením kouče Jaroslava Hübla, mezi pětadvacítkou hráčů nechyběl ani útočník Peter Jánský, který ještě v neděli hájil reprezentační dres v duelu s Ruskem na Česká pojišťovna Cupu v Liberci.

Článek

"Máme tu pohromadě základ mužstva, který u nás zůstává. K tomu přibyli mladí hráči, kteří mají za sebou poslední sezónu mezi juniory a budou bojovat o místo v kádru. Dostanou pak šanci i v přípravných zápasech a buď nás přesvědčí, nebo půjdou třeba na hostování," řekl Hübl, který letos dovedl tým k pátému místu v základní části. Ve čtvrtfinále pak byl nad síly Litvínova pozdější finalista z Karlových Varů.

O případných posilách kouč hovořit nechtěl. "Tyto věci se budou řešit až koncem měsíce, do kdy mají hráči smlouvy. Potom se bude rozhodovat o tom, kdo tady zůstane nebo ne," uvedl Hübl. Sám zatím podepsaný kontrakt s vedením klubu také nemá. "Oficiálně jsme sice ještě smlouvu nepodepsali, ale ústně jsme na další spolupráci napevno dohodnuti," řekl.

Litvínovští půjdou na led až 17. července, do té doby je čekají obvyklé galeje na suchu. "Je to podobné jako každý rok. Máme před sebou deset týdnů přípravy, přičemž první čtyři týdny budou zaměřené na vytrvalost. Pak nás čeká soustředění v Turecku a zbývající čtyři týdny budou zase orientované na rozvoj rychlosti," uvedl Hübl.

Reklama

Související témata: