Hlavní obsah

Hokejisty pražské Sparty posílí Gulaši, Broš a Kratěna

PRAHA

Hokejisty Sparty posílí obránce Michal Gulaši. Bývalý juniorský reprezentant, který v letošní sezóně oblékl i dres seniorského národního týmu, podepsal s vedením pražského týmu dvouletou smlouvu s roční opcí. Klub to v pondělí oznámil na svých oficiálních internetových stránkách. Dalšími posilami by měli být bývalí sparťanští útočníci Michal Broš a Ondřej Kratěna z Kärpätu Oulu.

Článek

Sparta jejich příchod sice nezveřejnila, ale manažer Oulu Juha Junno na oficiálních stránkách finského klubu ano. Kratěna, který dnes slaví 31. narozeniny, se vrací do Sparty po roce. S Kärpätem si ale stihl mezi své úspěchy připsat osmý titul v profesionální kariéře. Předtím získal zlato třikrát se Vsetínem a čtyřikrát se Spartou.

V dresu Kärpätu v základní části Kratěna nasbíral v 46 zápasech 31 bodů za 14 branek a 17 asistencí. V 13 zápasech play-off přidal dva góly a čtyři asistence. Na konci měl potíže s naraženou slezinou. Před odchodem do Oulu hrál Kratěna v dresu Sparty od roku 1999.

Gulaši mění poprvé v extralize dres 

O rok starší Broš, který je stejně jako Kratěna odchovancem Olomouce, strávil v Oulu tři sezóny a během nich se radoval z titulu dvakrát. Předtím zažil mistrovskou radost dvakrát se Vsetínem a dvakrát se Spartou, kde hrál v letech 1999 až 2005.

Broš se zařadil při svém působení ve Finsku mezi nejproduktivnější hráče soutěže, při loňském triumfu dokonce kanadské bodování play-off ovládl. V této sezóně skončil v základní části osmý, když v 53 duelech nasbíral 53 bodů za 25 tref a 28 přihrávek. Letos měl ve vyřazovací části na kontě z 13 duelů pět gólů a čtyři asistence.

Gulaši, jedenadvacetiletý bronzový medailista z juniorského mistrovství světa v roce 2005, doposud v extralize oblékal jen dres Vítkovic, za které v nedávno skončené sezóně odehrál 55 zápasů s bilancí tří branek a devíti asistencí.

Reklama

Související témata: