Hlavní obsah

Liberec posiluje obranu, na severu Čech podepsal Harant

LIBEREC

Obranné řady libereckého mužstva vyztuží od příští sezóny slovenský zadák Tomáš Harant, s nímž vedení Bílých Tygrů podepsalo smlouvu na dva roky. Další dvě sezóny bude na severu Čech působit také Boris Žabka, který prodloužil smlouvu. "Tomáš je typ důrazného a tvrdého beka, který má bohaté zkušenosti z play-off," řekl k podpisu rodáka ze Žíliny generální manažer Ctibor Jech.

Článek

"Projevovali jsme o něj dlouhodobý zájem, před loňskou sezónou dal ale přednost nabídce ze Švédska, a tak to vyšlo až letos," pochvaloval si Jech novou tvář ve svém týmu.

V roce 2000 nahlédl Harant poprvé do české extraligy v dresu Třince, ale po krátké době se stěhoval zpět do Žíliny, protože v české soutěži nedostával tolik prostoru.

Sezónu 2003-04 strávil v barvách ruského Dynama Moskva, po roce se ovšem vrátil do české extraligy, tentokrát do Karlových Varů. Další rok hájil barvy Českých Budějovic, kde si řekl svými výkony o reprezentační dres na mistrovství světa v Rize.

Před sezónou 2006-07 podepsal s týmem NHL New Jersey Devils, kde se však neprosadil do prvního mužstva a strávil rok na farmě v Lowellu. V další sezóně o jeho služby projevil zájem Liberec, ale Harant nakonec zamířil do švédské Mory.

Reklama

Související témata: