Hlavní obsah

Pardubice bude trénovat Václav Sýkora

PARDUBICE

Novým trenérem hokejistů Pardubic se stal Václav Sýkora, který v uplynulé sezóně vedl Znojmo. S vedením Moelleru podepsal roční smlouvu, pomáhat mu bude dosavadní pardubický asistent Ladislav Lubina. Klub to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Sýkora, který v minulosti vedl například Kladno, Litvínov, pražskou Spartu a působil i ve Finsku, nahradí na střídačce Jiřího Šejbu. Ten převzal východočeský tým v průběhu sezóny po Miloši Říhovi, ani jemu se však nepodařilo dovést Moeller do play off.

"Jednali jsme asi čtrnáct dní a nakonec z toho vyplynula dohoda s podpisem. Vím, že jsem nebyl jsem jediným kandidátem," řekl Sýkora, který tým oficiálně převezme na začátku května, kdy začne letní přípravu. "Na ledě se sejdeme v červenci, kdy budeme přípravu kombinovat s tréninkem na suchu. Počet přípravných zápasů ale nechceme přehánět," uvedl pětapadesátiletý kouč.

Zástupci klubu zároveň oznámili, že v mužstvu bude i nadále působit slovenský brankář Ján Lašák, jenž podepsal novou smlouvu. Stejný krok udělali i obránce Jakub Nakládal a útočníci Jiří Cetkovský, Petr Koukal a Jan Kolář.

Do obrany se vrací Čáslava, útok potřebuje posílit 

Východočeši zároveň uplatnili opci na kontrakty brankáře Martina Růžičky a útočníků Jana Starého a Slováka Radovana Somíka. Novou posilou se stal jeho krajan Martin Štrbák, který naposledy hrál v obraně Magnitogorsku. Ze superligy se do Pardubic vrací i reprezentační bek Petr Čáslava.

"Jsem velice rád, že zde bude hrát Petr Čáslava. Stejně tak mě potěšilo angažování Martina Štrbáka, kterého znám z Litvínova," uvedl Sýkora k posílení obranných řad, ve kterých již nebude figurovat Angel Nikolov. Uvítal by ale ještě zkvalitnění útoku.

Do Ruska totiž odešel Tomáš Rolinek a nejistá je budoucnost Petra Sýkory. "Bude třeba tým doplnit, protože se jedná o hráče, kteří se velkou měrou postarali o střeleckou produktivitu mužstva," podotkl Sýkora. V případě, že nikdo nový do útoku nepřijde, je ale připraven nahradit je hráči stávajícího kádru.

Konkrétní cíl pro nadcházející sezonu prý Sýkora od vedení klubu nedostal, dobře si ale uvědomuje, že letošní nezdar a neúčast v play off se nesmí opakovat. "Naší prioritou je postup do play off. Dál to v tuto chvíli není třeba rozvíjet, protože nevím, jak bude mužstvo složeno, a vše ostatní může přijít, až na to bude čas," dodal nový pardubický kouč.

Reklama

Související témata: