Hlavní obsah

Broš s Kratěnou vyslyšeli rodinu a vrátili se domů

PRAHA

Rodinné zázemí bylo hlavním faktorem, který rozhodl o návratu Michala Broše a Ondřeje Kratěny do pražské Sparty. Oba bývalí hráči holešovického klubu vybojovali s Oulu titul ve finské lize a zamířili zpět do tuzemské extraligy. „Názor rodiny převážil, člověk potřebuje zázemí,“ shodly se obě sparťanské posily.

Článek

Sedminásobný český šampión Kratěna se bude snažit navázat na mistrovskou sérii, po dvou titulech se Spartou se radoval i v poslední sezóně v Oulu. Ještě o jeden titul s Kärpätem víc má Michal Broš, který ze Sparty do Finska zamířil před třemi lety. „Důležitá pro mě byla spokojenost rodiny, která se chtěla vrátit. Od Sparty přišla výborná nabídka a tu jsem se rozhodl využít. Přestože jsme oba s Michalem měli nabídku na pokračování,“ řekl novinářům na páteční tiskové konferenci Kratěna. „U mě to bylo podobné jako u Ondry. Byl to těžký výběr. Názor rodiny převážil, člověk potřebuje zázemí,“ dodal mistr světa z roku 2000 Broš.

Olomoučtí odchovanci spolu v Oulu příliš nenastupovali, přesto Kratěna loňského odchodu nelituje. „I jedna sezóna ve Finsku mi dala hodně. Odpočinul jsem si a rád se do Česka vracím.“ Oslavy obhajoby titulu si ale po finálovém zranění sleziny Kratěna neužil. „Bohužel jsem nestihl žádnou oslavu. Zranění přišlo po obyčejném souboji, který špatně dopadl. Hodně špatné zprávy přišly až po zápase, celé oslavy jsem proležel v nemocnici,“ zavzpomínal na nepříjemnou událost nedávno jednatřicetiletý útočník.

Centra elitní formace Oulu Broše radostné chvilky se spoluhráči neminuly. „Já to bohužel musel vzít i za Ondru. Oslavy jsou podobné jako u nás. Sauna patří k běžnému životu ve Finsku, Tam jsme strávili dost času. I s vodkou a pohárem. I když nemůžu říct, že by mi vodka až tak moc seděla,“ smál se Broš.

Sparta má vždy vysoké ambice

Oba hokejisty ve Spartě čeká zajímavá situace, po návratu z NHL jim bude z pozice sportovního ředitele šéfovat spoluhráč David Výborný. „Věřím, že se David bude spíš věnovat věcem na ledě,“ myslí si Kratěna. „Uvidíme, jestli mu to nestoupne do hlavy a nebudeme mu muset vykat,“ dodal dobře naladěný Broš.

Sparta má za sebou nevydařenou sezónu, po šestém místě po základní části neuhrála ve čtvrtfinálové sérii proti Liberci ani jeden zápas. Mohutné posilování má vrátit tradiční klub zpět na přední příčky. „ Sparta se každý rok snaží postavit kvalitní tým. Snad budeme hrát hezký hokej a budeme se pohybovat na špici,“ říká Kratěna. „Jména posil jsou důkazem, že management klubu pracuje na úspěchu týmu. Těším se zpět, sezóna snad bude dobrá,“ dodává Broš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice