Hlavní obsah

Venera překvapivě skončil u Karlových Varů

KARLOVY VARY

Hokejisty Energie Karlovy Vary v příští sezóně nepovede Zdeněk Venera, který letos s týmem postoupil až do finále ČP play-off O2 extraligy. V pátek to na tiskové konferenci oznámilo vedení klubu. Hlavním důvodem jeho odchodu jsou rodinné důvody. Kouč si s touto myšlenkou pohrával již delší dobu.

Článek

„Byl jsem u týmu tři roky, což si myslím, je ideální doba. I pro hráče bude výměna kouče dobrá, dostanou nový impuls,“ řekl Venera během tiskové konference. Podle některých je jeho odchod nelogickým, Venera je však jiného názoru. „Nyní to byl nejlepší krok nejen pro mě, ale také pro mužstvo,“ myslí si trenér, který zároveň poděkoval všem hráčům, fanouškům a také vedení klubu. O svém příštím angažmá zatím nepřemýšlí. „Budu to řešit až příští týden. Ještě nevím kde budu, ale volbou číslo jedna je pro mě Zlín,“ řekl.

Generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk řekl, že vedení klubu chtělo, aby Venera zůstal. „Dali jsme mu ještě týden na rozmyšlenou. Zároveň jsme však byli připraveni akceptovat jakékoli jeho rozhodnutí,“ nechal se slyšet Vaněk, který má teď starosti s hledáním nového kouče. „Dali jsme si na to časový horizont 14 dní,“ poznamenal. Nový trenér to však nebude mít jednoduché, protože Vary budou chtít obhájit letošní vynikající druhé místo v hokejové O2 extralize.

Klub začne s přípravou na novou sezónu již pátého května, u toho však už nebude útočník Milan Kraft, který odešel do pražské Slavie. Tedy do týmu, jemuž Vary podlehly ve finálové sérii 3:4 na zápasy. Neznámou je pak setrvání velezkušeného obránce Josefa Řezníčka, vedení si však myslí, že ještě jednu sezónu s týmem zůstane. První novou tváří se stal obránce Kamil Černý z Chomutova.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice