Hlavní obsah

Nový ročník extraligy začne 9. září

PRAHA

Příští ročník hokejové extraligy začne v úterý 9. září a v prvním kole se český mistr pražská Slavia představí na ledě Českých Budějovic, vítěze základní části skončeného ročníku. Hned na úvod soutěže tak dojde na souboj dvou českých účastníků premiérového ročníku Ligy mistrů. Rozhodl o tom los extraligy při úterní valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) na Štiříně.

Článek

Nováček z Mladé Boleslavi se v prvním kole představí na ledě Vítkovic, v druhém nastoupí před svými fanoušky proti Plzni.

Před losem bylo stejně jako v minulosti zohledněno regionální rozmístění klubů. Ve stejných dnech by tak doma neměly hrát Sparta a Slavia, Vítkovice a Třinec a nově také Mladá Boleslav a Liberec.

Soutěž začne už 9. září, přestože APK LH chtěla pozdější start soutěže. "Bohužel to nejde. Chtěli jsme zachovat přestávky pro reprezentaci a nově musíme vzít také v potaz deset středečních termínů pro Ligu mistrů," řekl ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Základní část skončí 21. února

Rozhodnuto zatím bylo jen o programu základní části, která skončí 21. února. O tom, jak bude poté extraliga pokračovat, se rozhodne na dalším zasedání APK LH. "Jde hlavně o takzvané play-out," naznačil Šulc, že kluby se musí rozhodnout, zda zachovají skupinu o 11. až 14. místo, která se letos hrála za mizivého zájmu fanoušků premiérově.

Představitelé klubů v úterý zároveň schválili nové stanovy APK LH, které by měly zlepšit činnost asociace. "Ty dosavadní platily s různými dodatky od roku 1994. Nové by měly naši činnost posunout dále. Reagují na vývoj," řekl Šulc. Na jejich základě vznikne nové předsednictvo a několik komisí. "Jejich složení se ale teprve bude volit," dodal Šulc.

Další jednání APK LH se uskuteční 28. května v Mladé Boleslavi.

Program extraligy:
1. kolo - úterý 9. září:
České Budějovice - Slavia Praha, Karlovy Vary - Pardubice, Vítkovice - Mladá Boleslav, Plzeň - Zlín, Litvínov - Sparta Praha, Liberec - Kladno, Znojmo - Třinec.
2. kolo - pátek 12. září:
Kladno - Znojmo, Třinec - Litvínov, Pardubice - Slavia, České Budějovice - Vítkovice, Sparta - Liberec, Mladá Boleslav - Plzeň, Zlín - Karlovy Vary.

Reklama