Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů bude trénovat Paleček

Novým trenérem hokejistů Karlových Varů bude Josef Paleček. Současný asistent reprezentačního kouče Aloise Hadamczika vystřídá u mužstva stříbrných medailistů extraligy Zdeňka Veneru, který se rozhodl po letošním nečekaném úspěchu odejít. Palečkovými asistenty budou Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický. Klub to ve čtvrtek oznámil na své internetové stránce.

Článek

"Nabídka přišla až teď, když jsme byli v Kanadě. Dohoda trvala dva dny, dojednali jsme určité věci a potvrdili jsme si to samozřejmě zatím jen slovem," řekl Paleček novinářům v Québeku, kde čeká český národní tým už v pátek vstup do mistrovství světa.

Aktuálně se chce zabývat právě jen nadcházejícím turnajem. "Máme před sebou první zápasy. V Karlových Varech jsou si vědomi, že nastoupím do přípravy, až se vrátím, žádný problém v tom nebyl," navázal Paleček, který by měl na západě Čech nastoupit 20. května.

Uplynulý ročník strávil po skončení angažmá v Liberci jen u reprezentace a práce v klubu mu prý chyběla. "Už jsem to avizoval předem, že jsem něco sháněl. U národního mužstva je to jiná práce a každodenní kontakt s lidmi a hráči mi trošku chyběl," připojil Paleček, jemuž končí smlouva se svazem. Stejně jako hlavnímu kouči Hadamczikovi, u něhož se v případě, že by mu kontrakt u národního týmu nebyl prodloužen, spekuluje o zájmu Vítkovic.

Paleček hladově čekal na nabídku 

"Končí mi smlouva a vůbec to nesouvisí s tím, jak se to u reprezentace vyvine. Já jsme chtěl od další sezóny nastoupit na angažmá ke klubu. Byl jsem rozhodnutý, že pokud nabídka přijde, budu ji akceptovat," doplnil Paleček.

Paleček se do extraligy vrací po roce. Loni po sezóně opustil tým Liberce, který předtím vedl čtyři roky. Během svého působení dovedl Bílé Tygry třikrát do play-off, dvakrát s nimi získal bronzové medaile a vyhrál základní část extraligy.

Mistr světa z roku 1972, jenž v pondělí oslaví 59. narozeniny, trénoval v nejvyšší soutěži také Pardubice, s kterými jako hráč v roce 1973 vybojoval mistrovský titul. Někdejší výborný křídelní útočník koučoval v minulosti také Hradec Králové a má za sebou angažmá v Dánsku.

Karlovy Vary po loňské účasti v předkole letos poprvé v historii postoupily do hlavní části vyřazovacích bojů a rovnou došly až do finále, v němž podlehly v sedmi zápasech favorizované Slavii. Venera působil u mužstva tři roky.

Udržet pozice prý nebude jednoduché 

"Nebude to jednoduchá práce. Finále je pro Vary veliký úspěch, osobně jsem je tipoval do horních příček už loňskou sezónu. Udržet pozice nebude jednoduché. Euforie je veliká, od lidí z vedení i od hráčů. Bude velká práce to ukočírovat, euforii trošku srazit, protože je potřeba hlavně dobře potrénovat," řekl Paleček. "Oproti loňsku se příprava zkrátí tím, že to mužstvo hrálo tak dlouho. Vary ale mají hráče, kteří vynikají bojovností a nasazením."

S vedení už hovořil o podobě kádru pro další sezónu. Ten se moc nezmění. Do Slavie odešel útočník Milan Kraft a do Třince Vojtěch Polák. "Vím, že odchází dva hráči a přijde jeden obránce. Shodou okolností jsem o něm mluvil s generálním manažerem (Vaňkem) už dříve, než přišla nabídka," řekl nekonkrétně o plánované posile.

Své angažmá hned probral Paleček v Kanadě s hlavními oporami západočeského klubu Petrem Kumstátem a Václavem Skuhravým, kteří jsou v reprezentačním kádru. "Mluvil jsem s nimi, když se dohoda uzavřela. Chtěl jsem na nich takové ty počáteční informace," prozradil Paleček s tím, že oba hráči už prý něco tušili. "Prý se mě už na to chtěli sami zeptat," dodal.

Reklama

Související témata: