Hlavní obsah

Vítkovice čekají na Hadamczika, ale ohlásily první tři posily

Přestože hokejisté Vítkovice v pondělí zahájili suchou letní přípravu na další extraligovou sezonu, tréninky jsou ještě jedno velké provizorium. Chybí hlavní kouč i posily, mužstvo zatím proto dočasně připravuje trenér Kamil Konečný a vedení klubu čeká na postoj reprezentačního lodivoda Aloise Hadamczika, který dostal nabídku na převzetí týmu po Ernestu Bokrošovi.

Článek

"Oslovili jsme trenéra Hadamczika. Během května po skončení mistrovství světa se k naší nabídce vyjádří," uvedl prezident klubu František Černík v tiskové zprávě.

Jisté už jsou naopak některé z nových posil. Vítkovice získaly slovenského obránce Richarda Stehlíka ze Sparty, útočníka Lubomíra Korhoně z Třince a slovenského reprezentanta a kapitána národního mužstva na probíhajícím šampionátu v Kanadě Róberta Petrovického, který přichází ze švédského Leksandu. "Všichni podepsali smlouvy na dva roky," uvedl Černík. "Ještě dva hráči ve středním věku přijdou," dodal.

Smlouvy ve Vítkovicích prodloužili obránci Petr Jurečka s Petrem Kubošem a útočník Roman Šimíček. Kontrakty si vysloužili i bek Jiří Suchý s forvardem Vladimírem Svačinou, kteří v závěru sezóny mužstvu vypomáhali na střídavý start ze Sarezy Ostrava.

Klub naopak neobnovil smlouvy zadákům Michalu Gulašimu, Michalu Novákovi, Jaroslavu Mrázkovi, Jiřímu Hešovi a útočníkům Petru Valovi, Ivu Prorokovi, Martinu Tomáškovi a Branislavu Jánošovi. Do juniorské soutěže v zámoří zamířil obránce Adam Sedlák.

Ke změně došlo také na postu sportovního manažera. Daniela Kyselu ve funkci nahradil bývalý vítkovický trenér Ladislav Svozil, který v uplynulé sezóně vedl Zvolen.

Tým se zatím v prvním týdnu připravuje jen s mladými hráči a juniory. Posily se k týmu budou připojovat postupně.

Reklama

Související témata: