Hlavní obsah

Nový pardubický kouč Sýkora zahájil se svými svěřenci přípravu

PARDUBICE

Bez zahraničního soustředění se obejde letošní suchá příprava hokejistů Pardubic, kteří se v pondělí sešli na startu dlouhého tréninkového období pod vedením nového kouče Václava Sýkory. Ten má momentálně k dispozici 23 hráčů; slovenský útočník Peter Pucher je po operaci kolena a kvarteto Petr Čáslava, Ján Lašák, Radovan Somík a Martin Štrbák reprezentuje Česko či Slovensko na světovém šampionátu v Kanadě.

Článek

Pardubičtí se mohou těšit na dvoufázové tréninky, zkraje týdne však začnou jednofázově, přičemž druhou složkou programu budou testy. "Ve čtvrtek začneme poprvé dvoufázově a takto naplno už potom pojedeme od příštího týdne. V první fázi bude příprava zaměřena především na objem a vytrvalost s postupným nabíráním síly, ve druhé fázi se bude hledět hlavně na výbušnost a rychlost," řekl Sýkora. "Zpestřením bude týdenní soustředění ve druhé polovině června v Bedřichově," dodal.

V kádru jsou také mladí hráči, kteří s šancemi na extraligu začínají na stejné startovní linii s ostatními. "Vůbec se s nimi totiž neznám," připustil Sýkora. "Mladí hráči s námi však absolvují celou přípravu, chci je poznat a pak teprve uvidíme," vysvětlil trenér. Pod dohledem je kvůli nedávné operaci Pucher. "Absolvoval kontrolu u doktora, s ohledem na rekonvalescenci po operaci bude mít individuální program."

Sýkora také netajil velkou spokojenost s dvěma jistými posilami, jimiž jsou navrátilec do obranných řad Čáslava a slovenský zadák Štrbák. Oba přicházejí se zkušenostmi z ruské superligy. "Chceme však mužstvo ještě posílit, hlavně tedy v útoku," nastínil Sýkora záměry Východočechů. Na led by měl tým podle jeho plánů vyjet poprvé 20. července.

Reklama

Související témata: