Hlavní obsah

Sparta začala letní přípravu i s posilou z NHL Výborným

Pražská Sparta zahájila přípravu na novou sezónu hokejové extraligy. Mezi jednadvacítkou hráčů nechyběla ani posila z NHL útočník David Výborný, hlavní akvizice kádru dvojnásobných českých mistrů z posledních tří let.

Článek

"Příprava začala v podstatě již před čtrnácti dny, kdy začali trénovat mladí hráči. Ti s námi budou celou přípravu a teprve pak někdy v srpnu se to začne celé redukovat," řekl v pondělí asistent trenéra Marian Jelínek.

Hned sedm hráčů scházelo: slovenský útočník Tibor Melichárek a lotyšský zadák Aleksandrs Jerofejevs reprezentují na mistrovství světa v Kanadě, další bek Jiří Vykoukal je po operaci. Navrátilci z Finska Michal Broš a Ondřej Kratěna mají volno po dlouhé sezóně ve Finsku a Tomáš Netík s Markem Černoškem mají k dispozici delší odpočinek poté, co absolvovali přípravu širšího reprezentačního kádru pro světový šampionát.

"Měli by být zpátky okolo 19. května, aby se stihli trochu připravit na testy, jež jsou 23. května. Dva dny nato pak odlétáme na deset dnů do Řecka. Zpestřením bude od 17. června také příprava na Lipně. Budeme trénovat v blocích přibližně odpovídajících dvoufázovému tréninku," řekl Jelínek. Na led pak vyjedou Pražené poprvé 24. července.

David Výborný nechtěl na startu suché přípravy týmu chybět. "A nutno zcela upřímně říct, že nás velmi mile překvapil tím, jak ´tahá´ a jak výborně je připravený třeba oproti mladým hráčům. Třem čtvrtinám týmu dnes ukázal záda," ocenil Jelínek.

Reklama

Související témata: