Hlavní obsah

Extraligového nováčka posílí Posmyk, Chábera, Tomas a Kubeš

MLADÁ BOLESLAV

Nováček hokejové extraligy z Mladé Boleslavi získal do svého kádru po útočníkovi Martinu Štrbovi další čtyři posily. Dres středočeského týmu budou oblékat brankář Jan Chábera, obránce Marek Posmyk a útočníci Roman Tomas s Vladislavem Kubešem. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Nejzkušenější z posil je bek Posmyk, který má za sebou i několik startů v zámořské NHL. V české extralize vystřídal devětadvacetiletý hráč dresy pražské Slavie, Zlína, Českých Budějovic, Plzně a Pardubic. V uplynulé sezóně nastoupil k 46 zápasům, v kterých nasbíral pět kanadských bodů.

Brankář Chábera poté jako jediný ze čtveřice již dres Mladé Boleslavi oblékal. Středočeskému klubu pomáhal v druhé polovině uplynulé sezóny v první lize díky povoleným střídavým startům z Českých Budějovic. Chytal i v následném play-off.

Sportovní manažer klubu Jaromír Šindel zároveň zveřejnil seznam hráčů, kteří v týmu po postupu do extraligy skončili. "Jedná se o hráče, kteří jsou smluvně vázáni v jiných klubech a u nás byli pouze na hostování. Tedy Tomáš Kolafa, David Mazanec, Jakub Rumpel, Milan Mikulík a Martin Růžička. Pět hráčů odešlo a stejný počet přišel, takže ještě budeme chtít posílit kádr," řekl Šindel.

Nejasný je další osud Pavla Šebesty, který zvažuje ukončení aktivní kariéry.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice